Loading...

Groene stroom Sambeek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand d.m.v. milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, zon, aardwarmte, biomassa, waterkracht. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is significant toekomstbestendiger vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt opgewekt met behulp van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Door de groene stroom vergelijker kan je gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Sambeek vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Check daarvoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Sambeek en check de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer consumenten en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Sambeek

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Sambeek vergelijken (december 2023)? Begin direct met de energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap bekijk je alle groene bedrijven. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. grijze energie? Helemaal niet! Met behulp van subsidies voor groene stroom en hoge welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. Snel groene stroom in Sambeek vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven zijn afhankelijk van woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonneweides.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Selecteer direct het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: prijzen vergelijken van Noordelijk Lokaal Duurzaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als zon, wind, water, bio, aarde vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Het leukste is, alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. aardgas, steenkool, aardolie, petroleum (grijze energie). Het verbranden van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een groene leefomgeving? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Huins vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Selecteer een energieaanbieder met groene windstroom. Of kies voor een winddeel van een windmolen als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Sambeek

Zonnestroom is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de variant “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in het verbranden van organisch afval zoals etensresten. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Boxmeer.

groene-stroom-sambeek

Een energieneutrale woning in Sambeek rond december 2023

Op deze website vind je alle details over groene stroom Sambeek. De vraag is, hoezo een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woning met een beperkte of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Sambeek zien we steeds meer. Deze woningen implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Jouw woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

De elektra consumptie stabiliseren doe je door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Bijvoorbeeld “gebruik alleen A++ producten” en de verwarmingsbuizen isoleren. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij een energiebedrijf. Aan de andere kant, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de klassieke mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, AWB, Atag, Intergas of Nefit) uitgesloten. De “gewone” gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). In dit geval hebben we het over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) neemt energie uit plaatselijke lucht. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp transformeert dit naar bruikbare warmte voor het verwarmen van jouw appartement en douchewater. Deze setup heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Sambeek is prijzig. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. Voordelig, en gemakkelijk toe te passen. Tevens verminder jij schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op kosten van energie. De prijs ligt tussen de €2700 en €6600. Mede door de interessante ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Berg en Dal afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Specifieke organisaties zoals Van de Bron, Engie, Pure Energie, Eneco, Powerpeers, Greenchoice faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert zie je spoedig welke groene stroom aanbieders in Sambeek operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel makkelijk. Twee acties zijn belangrijk: je lopende levering annulerenen nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. Jouw volgende energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker schappelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Sambeek een stuk lager in vergelijking met een paar jaar terug. We zien meer en meer mensen die kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van huidige pakketten bekijk je bijgaand enkele contracten. Kanttekening: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker bekijk je eenvoudig welke pakketten “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Sambeek vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en kortingen voor elektra en gas.