Loading...

Groene stroom Huins Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via reine, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, wind, biomassa, aardwarmte, zon. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is significant milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt opgewekt aan de hand van fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Dankzij onze groene energie check kun jij simpelweg alle groene energieleveranciers in Huins vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Check daarvoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Huins en snuffel tussen de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Huins

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Huins vergelijken (april 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Vervolgens ontdek je de relevante groene bedrijven. Is groene energie / stroom kostbaarder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Middels subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom aantrekkelijker dan ooit. Zonder moeite groene stroom in Huins vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven zijn afhankelijk van woonplaats in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer het onderwerp “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het contract dat bij jou past. Bijvoorbeeld het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: actie Oxxio.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als aarde, zon, bodem, water, wind zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Het leukste is, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan kolen, aardolie, aardgas, petroleum (grijze elektriciteit). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een groene leefomgeving? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Vollenhove vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 is minimaal. Stap jij over op windenergie? Switch naar een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Huins

Onze zon is een bron die nooit opraakt. Profiteer zelf van zonnekracht, en installeer zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische materialen als resten uit de tuin. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Littenseradiel.

groene-stroom-huins

Een energieneutrale woning in Huins rond april 2024

Met behulp van Groenestroomaanbieding.nl vind je praktische informatie over groene stroom Huins. Echter, waarom nog betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan produceren. Een appartement met een bescheiden of geen energiekosten duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Huins wint aan interesse. Zo’n woning realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Jouw appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

De stroomconsumptie minimaliseren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van stroom. Veel gehoord is “kouder douchen” en zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van het energiebedrijf. Echter, als je te veel opwekt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de ouderwetse gasgestookte ketel (zoals Remeha, Atag, Vaillant, Intergas of Nefit) uitgefaseerd. De “gewone” gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. Installateurs spreken hier over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) haalt energie uit plaatselijke lucht. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van jouw woning en het tapwater. Het apparaat werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Huins kan duur uitvallen. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig te plaatsen. Daarnaast verminder jij het negatieve CO2 effect en besparen jullie op energielasten. De inkoopprijs varieert tussen €3700 en €6500. Geholpen door de ruime ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Oudehorne afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Vooral leveranciers zoals Pure Energie, Powerpeers, Greenchoice, Qurrent, Eneco, Van de Bron bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert spot je vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Huins voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gepiept. Wat jij moet doen: je actuele verbintenis opzeggen en nadien een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. Jullie toekomstige energiemaatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg verleidelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Huins sterk verlaagd dan enkele jaren geleden. Er zijn veel gezinnen die mede hierdoor overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Dankzij de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van enkele energiecontracten vergelijk je bijgaand veel gekozen energiecontracten. Let op: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie check achterhaal je nu welke aanbieders “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Huins vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en welkomstacties voor elektra en gas.