Loading...

Groene stroom Stroobos Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand via reine, onuitputtelijke bronnen zoals wind, waterkracht, biomassa, bodemwarmte, zon. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in september 2022. Dit is beduidend duurzamer in vergelijking met grijze elektra dat wordt gecreëerd via fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het assortiment echte groene energie wordt steeds beter. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker kun jij probleemloos alle groene energieleveranciers in Stroobos vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Check daarvoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Stroobos en check de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel mensen en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Stroobos

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Stroobos vergelijken (september 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Hierna vergelijk je de relevante groene stroom bedrijven. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze elektriciteit? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidies en royale cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie helemaal niet zo gek. Nu groene stroom in Stroobos vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven zijn afhankelijk van woonplaats in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Zoek het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het voorstel wat je interessant vindt. Bijvoorbeeld het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: korting bij Clean Energy.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere water, bodem, wind, bio, aarde zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Het goede nieuws is, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. aardgas, kolen, aardolie, petroleum (grijze elektra). De verwerking van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Vind alles uit over groene energie Hoogerheide vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Switch naar een maatschappij met groene stroom van de wind. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Stroobos

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Stap ook over naar energie van de zon, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals tuinbouwafval. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Achtkarspelen.

groene-stroom-stroobos

Een energieneutrale woning in Stroobos rond september 2022

D.m.v. deze webpagina vind je praktische info over groene stroom Stroobos. Alleen, hoezo stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een lage of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Stroobos is een wens van vele. Een huis als dit implementeer je op de volgende manier:

 • Je appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Gas en stroom gebruik reduceren.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

Het verbruik van elektra verminderen is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op stroom. Bijvoorbeeld “kouder douchen” en het deksel op de pan houden tijdens het koken. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler plus een warmtepompsysteem. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het maatschappij. Maar, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de ouderwetse cv-ketel (van Vaillant, Atag, Remeha, AWB of Intergas) niet langer toegestaan. De “oude” verwarmingsketel mag je dan slechts omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). In dit geval hebben we het over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) profiteert van warmte uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. De installatie transformeert de buitenlucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat transformeert dit naar praktische warmte voor de vloerverwarming van jullie woning en douchewater. De installatie werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Stroobos kan veel geld kosten. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en simpel te plaatsen. Verder verminder jij de CO-2 uitstoot en bespaar jij op de energierekening. De investering ligt zo tussen de €2700 en €6500. Geholpen door de toe te passen ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in De Groeve afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle maatschappijen. Vooral organisaties zoals Engie, Qurrent, Eneco, Powerpeers, Greenchoice, Pure Energie maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens achterhaal je gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Stroobos beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gedaan. Twee acties zijn belangrijk: het actuele levering annulerenen aansluitend een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom behoeft geen complexe acties. Je nieuwe maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend schappelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Stroobos een stuk lager dan de introductieprijs. Er zijn steeds meer consumenten die daardoor switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Met behulp van onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van verschillende energie-abonnementen bekijk je onderstaand de meest populaire energiecontracten. Let op: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker vind je nu welke leveranciers “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Stroobos vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en kortingen voor gas en elektriciteit.