Loading...

Groene stroom Zwijndrecht Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt op basis van schone, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, biomassa, wind. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is een stuk duurzamer als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt gefabriceerd middels fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Middels de duurzame energie check kun jij spoedig alle groene energieleveranciers in Zwijndrecht vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Bekijk hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Zwijndrecht of bekijk de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel consumenten en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Zwijndrecht

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Zwijndrecht vergelijken (april 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap detecteer je de best matchende groene energiebedrijven. Is groene stroom duurder dan grijze elektra? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidieregelingen en forse welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie zeer interessant. Probleemloos groene stroom in Zwijndrecht vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven zijn weer anders per regio in Zuid-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het contract dat bij jou past. Dat kan zijn het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: gas van E.ON.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. biomassa, waterkracht, windenergie, aardwarmte, bodemwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Vergeet niet, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan petroleum, steenkool, aardolie, kolen (vuile energie). Het verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Nieuwersluis vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Switch naar een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Zwijndrecht

Zonnestroom is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor zonnecellen, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de vergelijkingstool de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van alle duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door het branden / vergissen van organische materialen als aardappelschillen. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Zwijndrecht.

groene-stroom-zwijndrecht

Een energieneutrale woning in Zwijndrecht rond april 2024

Via deze webpagina detecteer je uitgebreide details over groene stroom Zwijndrecht. Interessant, hoezo een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een bescheiden of geen energielasten classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Zwijndrecht zien we steeds meer. Zo’n woning kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je huis voorzien van goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik verlagen.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

De elektra consumptie laag houden bereik je door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met je verbruik. Veel gehoord is “de oven efficiënt gebruiken” en zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is koop je stroom in bij jullie leverancier. Maar, wanneer je overhoud kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de gebruikelijke CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, Atag, Vaillant, Nefit of AWB) niet langer toegestaan. De welbekende cv-ketel mag je dan uitsluitend vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). We spreken dus over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) onttrekt de warmte uit de lucht. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem zet de koude lucht om in naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw woning en douchewater. De warmtepomp kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Zwijndrecht is prijzig. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Voordelig, en probleemloos toe te passen. Tevens reduceer je de uitstoot van CO2 en bespaart men op energielasten. De investering ligt tussen de €2700 tot €7600. Dankzij de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Herbaijum afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Specifieke partijen zoals Powerpeers, Greenchoice, Qurrent, Eneco, Pure Energie, Engie bieden deze service. Op basis van je postcode lees je simpelweg welke groene stroom aanbieders in Zwijndrecht actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gedaan. De bedoeling is: je lopende contract annulerenen uiteraard een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. Jouw nieuwe leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend verleidelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Zwijndrecht fors lager dan jaren geleden. We horen van veel klanten die switchen naar deze vorm van schone energie. D.m.v. onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van beschikbare energiecontracten bekijk je onderstaand vaak bestelde pakketten. Let op: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij onze groene energie check achterhaal je spoedig welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Zwijndrecht vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en kortingsacties voor stroom en gas.