Loading...

Groene stroom Utrecht Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we middels niet vervuilende, duurzame bronnen zoals wind, zon, biomassa, waterkracht, bodemwarmte. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat tot stand komt met fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie is enorm toegenomen. Middels de groene stroom vergelijker kan jij gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Utrecht vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Scroll meteen naar de details aangaande energieneutraal wonen in Utrecht en overweeg de actuele duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel nauwelijks duurder dan grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Utrecht

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Utrecht vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend bekijk je alle beschikbare groene energiemaatschappijen. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. grijze elektra? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidies en royale welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom helemaal niet zo gek. Direct groene stroom in Utrecht vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven schommelen per regio in Utrecht).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Klik op de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het abonnement wat je interessant vindt. Opties zijn het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: energieleverancier Cogas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bodemwarmte, aardwarmte, windenergie, biomassa, zonne-energie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Het mooiste is, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. steenkool, aardgas, petroleum, kolen (vuile energie). Het toepassen van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een beter milieu? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Vind alles uit over groene energie Klarenbeek vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Kies voor een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Utrecht

Zonne-energie is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonne energie, en kies voor zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische dingen als resten uit de tuin. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Utrecht.

groene-stroom-utrecht

Een energieneutrale woning in Utrecht rond december 2022

Op basis van Groenestroomaanbieding.nl ontdek je praktische info over groene stroom Utrecht. Interessant, waarom een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan genereren. Een appartement met nauwelijks tot geen energienota kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Utrecht zien we steeds meer. Zo’n woning verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Jullie huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik reduceren.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

Het gebruik van elektra laag houden is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Dan kun je denken aan “een afwasteil gebruiken” en plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij het leverancier. Intussen, wanneer je overhoud kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de klassieke hr-ketel (Nefit, Remeha, Vaillant, AWB of Intergas) niet langer toegestaan. De welbekende gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Technisch gezien een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) profiteert van energie uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van jullie woning en water om te gebruiken. De warmtepomp kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Utrecht kan veel geld kosten. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Goedkoop, en gemakkelijk te installeren. Daarbij beperk je schadelijke CO2 effecten en bespaart men op stroomkosten. Het tarief varieert tussen €3600 en €6800. Via de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Drongelen afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Vooral maatschappijen zoals Qurrent, Pure Energie, Van de Bron, Powerpeers, Eneco, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens detecteer je zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Utrecht operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat je moet doen is: je lopende contract beëindigen en vervolgens een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Je nieuwe energieleverancier regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker goed. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Utrecht flink lager in verhouding tot de introductieprijs. We horen van veel consumenten die switchen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van diverse contracten tref je hierna toonaangevende energiecontracten. Info: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie checker check je zonder problemen welke leveranciers duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Utrecht vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en deals voor gas en stroom.