Loading...

Groene stroom Mook Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we aan de hand van milieubewuste, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, zon, waterkracht, aardwarmte, biomassa. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in oktober 2022. Het is veel milieuvriendelijker dan grijze stroom dat wordt opgewekt d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie wordt steeds beter. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker kan je à la minute alle groene energieleveranciers in Mook vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Bekijk direct de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Mook of doorzoek de huidige duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel families en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet duurder dan grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Mook

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Mook vergelijken (oktober 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Dan vergelijk je de best matchende groene stroomleveranciers. Is groene energie / stroom hoger geprijsd dan normale stroom? Dit valt reuze mee! Aan de hand van subsidies voor groene stroom en hoge welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer interessant. À la minute groene stroom in Mook vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra verschillen per woonplaats in Limburg).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Check de optie “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het contract met de beste voorwaarden. Kies meteen voor een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Vattenfall abonnement.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld aarde, wind, zon, bodem, water zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 blijft beperkt. Daarnaast, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met petroleum, kolen, steenkool, aardolie (vuile stroom). Het toepassen van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een schonere wereld? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Bronnegerveen vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Selecteer een energiemaatschappij met groene windstroom. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Mook

De zon is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonnekracht, en installeer boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organische dingen als resten uit de tuin. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Mook en Middelaar.

groene-stroom-mook

Een energieneutrale woning in Mook rond oktober 2022

Middels Groenestroomaanbieding.nl vind je alle uitleg over groene stroom Mook. Interessant, hoezo elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energiekosten beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Mook is onderwerp van gesprek. Een huis als dit verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Je huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie reduceren.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van energie verlagen is mogelijk door te letten op het A++ label en actief te letten op jouw apparaten. Dan kun je denken aan “neem een waterbespaarder” en een ketel kopen die past bij de grote van je huis. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij het energiebedrijf. Niettemin, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de traditionele gasgestookte ketel (zoals Nefit, Remeha, AWB, Intergas of Vaillant) niet meer toegestaan. De huidige hr-ketel kun je dan enkel inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). Eigenlijk een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) neemt warmte uit plaatselijke lucht. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem verwerkt dit naar bruikbare warmte voor het opwarmen van jouw huis en gebruikswater. De warmtepomp heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Mook vergt een hele investering. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en zonder problemen te plaatsen. Overigens verklein je het negatieve CO2 effect en bespaar jij op stroomkosten. De prijs varieert tussen €3600 t/m €6500. Met behulp van de ruime ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Walsoorden afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle bedrijven. Unieke partijen als Powerpeers, Engie, Greenchoice, Van de Bron, Qurrent, Pure Energie maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen check je probleemloos welke groene stroom aanbieders in Mook aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel makkelijk. Het stappenplan is: jullie bestaande abonnement annulerenen uiteraard een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Jouw volgende energiemaatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg aanlokkelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Mook sterk verlaagd dan enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat mensen op basis daarvan switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Geholpen door onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van verschillende contracten tref je hierna veel gekozen stroompakketten. Belangrijk: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door onze groene stroom checker bekijk je gemakkelijk welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Mook vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en deals voor stroom en gas.