Loading...

Groene stroom Kinderdijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt via schone, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, wind, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in oktober 2023. Vele malen schoner dan grijze stroom dat wordt gecreëerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Op basis van de duurzame energie check kun jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Kinderdijk vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Scroll meteen naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Kinderdijk en snuffel tussen de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is standaard niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Kinderdijk

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Kinderdijk vergelijken (oktober 2023)? Begin direct met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap check je de meest populaire groene bedrijven. Is groene stroom / energie prijziger dan grijze stroom? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Nu groene stroom in Kinderdijk vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen variëren per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het pakket dat bij jou past. Opties zijn een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Anode Energie korting.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. zon, water, wind, bio, aarde vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Vergeet niet, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met kolen, steenkool, aardgas, aardolie (grijze elektra). Het huidige verbranden van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2023. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Zweeloo vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Kies voor een aanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Kinderdijk

De zon is een bron die nooit opraakt. Profiteer zelf van zonnecellen, en installeer boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene stroom checker de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische stoffen als groente-, fruit- en tuinafval. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Molenwaard.

groene-stroom-kinderdijk

Een energieneutrale woning in Kinderdijk rond oktober 2023

D.m.v. deze webpagina lees je belangrijke toelichting op groene stroom Kinderdijk. Alleen, waarom stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een lage of geen energienota heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Kinderdijk zien we steeds meer. Een huis als dit bewerkstellig je via het volgende model:

 • Je woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik minimaal houden.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

Het verbruik van energie minimaliseren is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met stroom. Dan kun je denken aan “een efficiënte douchekop kopen” en een waterbesparende douchekop gebruiken. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler of een warmtepomp installatie. In de winter neem je stroom af bij een leverancier. Echter, als je te veel opwekt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de welbekende gasgestookte ketel (zoals Remeha, AWB, Atag, Nefit of Vaillant) uitgesloten. De huidige mono cv-ketel mag je dan uitsluitend vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). Eigenlijk een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) benut de warmte uit de lucht buiten. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat zet de koude lucht om in naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat converteert dit naar geschikte warmte voor het opwarmen van je huis en kraanwater. De warmtepomp werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Kinderdijk vergt een hele investering. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en zonder problemen te plaatsen. Daarnaast minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bezuinig je op maandelijkse energielasten. Het tarief ligt zo tussen de €3200 t/m €7300. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in Smilde afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Met name leveranciers zoals Eneco, Qurrent, Powerpeers, Van de Bron, Engie, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert achterhaal je probleemloos welke groene stroom aanbieders in Kinderdijk voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is niet ingewikkeld. De beste manier: je actuele abonnement stopzetten en hierna een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere actie van jou kant. Jouw toekomstige energiemaatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer aanlokkelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Kinderdijk een stuk lager in verhouding tot de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat huizeneigenaren die mede hierdoor neigen naar duurzaam geproduceerde energie. Middels onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van beschikbare pakketten vergelijk je bijgaand enkele stroom abonnementen. Belangrijk: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene stroom checker bekijk je simpelweg welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Kinderdijk vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en contracten voor stroom en gas.