Loading...

Groene stroom Zweeloo Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt aan de hand van reine, stabiele bronnen als aardwarmte, wind, zon, waterkracht, bodemwarmte. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd met fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aanbod met echte groene energie wordt steeds beter. Op basis van onze groene stroom checker kun je gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Zweeloo vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Bekijk direct onze toelichting op energieneutraal wonen in Zweeloo of bekijk de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk nauwelijks duurder dan grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Zweeloo

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Zweeloo vergelijken (december 2022)? Begin direct met de energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna detecteer je de relevante groene leveranciers. Is groene energie / stroom kostbaarder i.v.m. grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidies en forse cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. Snel groene stroom in Zweeloo vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven zijn weer anders per woongebied in Drenthe).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonneparken.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Onder andere het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: gas van Clean Energy.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. wind, water, bodem, bio, aarde zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Daarbij komt, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardolie, kolen, aardgas, steenkool (grijze elektriciteit). De verwerking van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Doorzoek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Ook interessant: groene energie Nieuwerkerk vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Kies voor een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Zweeloo

Zonne-energie is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonnecellen, en installeer zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene stroom checker de variant “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organische materialen als groente-, fruit- en tuinafval. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Coevorden.

groene-stroom-zweeloo

Een energieneutrale woning in Zweeloo rond december 2022

Op deze pagina vergelijk je alle informatie over groene stroom Zweeloo. Maar, waarom nog betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een beperkte of geen energienota typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Zweeloo is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Jullie woning voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie minimaliseren.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

De stroomconsumptie minimaliseren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op stroom. Onder andere de oven efficiënt gebruiken” en de kachel `s nachts uit zetten. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In koude periodes neem je stroom af bij jullie aanbieder. Desondanks, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de oude en vertrouwde verwarmingsketel (als Remeha, Atag, Vaillant, AWB of Nefit) niet langer toegestaan. De “oude” hr-ketel mag je dan enkel omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Feitelijk is dit een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) profiteert van energie uit de lucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat vormt dit om naar naar praktische warmte voor de opwarming van je huis en gebruikswater. Het systeem heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Zweeloo kan duur uitvallen. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk toe te passen. Overigens verminder jij de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op energielasten. De totaalprijs schommelt tussen €4300 – €6800. Mede door de toepasbare ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Hengevelde afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Vooral partijen als Eneco, Engie, Greenchoice, Qurrent, Pure Energie, Powerpeers faciliteren dit. Op basis van je postcode spot jij rap welke groene stroom aanbieders in Zweeloo voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is niet ingewikkeld. Wat je moet doen is: het huidige abonnement beëindigen en vervolgens een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Je volgende aanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker verleidelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Zweeloo een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. Er zijn veel klanten die mede hierdoor neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Geholpen door onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van diverse energiepakketten tref je bijgaand toonaangevende abonnementen. Voetnoot: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door middel van onze groene stroom checker achterhaal je vandaag nog welke leveranciers “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Zweeloo vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor stroom en gas.