Loading...

Groene stroom Hemrik Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, zon, wind, aardwarmte, biomassa. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in september 2023. Het is een stuk beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt gefabriceerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Middels de groene stroom vergelijker kun je rap alle groene energieleveranciers in Hemrik vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Bekijk hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Hemrik en snuffel tussen de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer consumenten en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Hemrik

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Hemrik vergelijken (september 2023)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend ontdek je alle groene stroomleveranciers. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. reguliere stroom? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidieregelingen en interessante welkomstpremies is overstappen naar groene stroom helemaal niet zo gek. À la minute groene stroom in Hemrik vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra variëren per woonplaats in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Klik op het menu “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het abonnement dat bij jou past. Dat kan zijn een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: HVC contract afsluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals bodemwarmte, windenergie, waterkracht, biomassa, aardwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Daarbij komt, alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardolie, aardgas, petroleum, steenkool (vuile elektra). Het toepassen van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in september 2023. Vind alles uit over groene energie Westerlee vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Kies voor een stroomaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Hemrik

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Stap ook over naar zonnestroom, en neem boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene energie vergelijker de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische materialen als resten uit de tuin. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Opsterland.

groene-stroom-hemrik

Een energieneutrale woning in Hemrik rond september 2023

Via Groenestroomaanbieding.nl lees je praktische informatie over groene stroom Hemrik. Alleen, waarom zou ik stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energierekening heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Hemrik is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het afnemen van energie zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

Het energieverbruik reduceren bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met stroom. Onder andere zet elektrische apparaten helemaal uit” en de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp installatie. In het najaar en winter koop je stroom in bij jullie aanbieder. Daartegenover, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de welbekende hr-ketel (Intergas, Vaillant, Remeha, Nefit of AWB) uitgefaseerd. De “gewone” gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). We spreken dus over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) onttrekt de warmte uit de buitenlucht. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. De installatie transformeert de koude lucht naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem converteert dit naar bruikbare warmte voor het verwarmen van je huis en kraanwater. Deze setup heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Hemrik is prijzig. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Voordelig, en zonder moeite te installeren. Trouwens, ook reduceer je schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op kosten van energie. De investering schommelt tussen €4000 tot +/- €6500. Met behulp van de interessante ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Rheeze afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle leveranciers. In het bijzonder partijen als Engie, Pure Energie, Greenchoice, Powerpeers, Eneco, Qurrent maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen detecteer jij vlug welke groene stroom aanbieders in Hemrik voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg simpel. Wat je moet doen is: jullie actuele pakket opzeggen en vervolgens een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. Je nieuwe energieleverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weuitnodigend. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Hemrik sterk verlaagd in vergelijking met de beginperiode. We horen van veel klanten die om deze reden overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Op basis van de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van beschikbare pakketten vergelijk je hieronder toonaangevende energiecontracten. Commentaar: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker check je meteen welke maatschappijen duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Hemrik vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en welkomstacties voor gas en elektriciteit.