Loading...

Groene stroom Etten-Leur Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand aan de hand van niet vervuilende, stabiele bronnen als wind, waterkracht, biomassa, zon, bodemwarmte. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in oktober 2023. Het is significant duurzamer in vergelijking met grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd middels fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie wordt steeds beter. D.m.v. de groene stroom vergelijker kun jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Etten-Leur vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Zie ook het stappenplan voor energieneutraal wonen in Etten-Leur of doorzoek de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is standaard nauwelijks duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Etten-Leur

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Etten-Leur vergelijken (oktober 2023)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Vervolgens detecteer je de meest populaire groene bedrijven. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. grijze stroom? Dit valt reuze mee! Door subsidies vanuit de overheid en hoge cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie een goed idee. Gelijk groene stroom in Etten-Leur vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen zijn afhankelijk van postcode in Noord-Brabant).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het pakket dat bij jou past. Ga voor het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: abonnementen van Cogas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijv. zon, wind, bodem, bio, water vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Bovendien, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. kolen, aardgas, petroleum, steenkool (vuile elektra). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2023. Zoek ook naar groene energie Teroele vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een maatschappij met groene windstroom. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Etten-Leur

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonnestroom, en neem zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa komt tot stand door het verbrandingsproces van organische materialen als mest en maïs. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Etten-Leur.

groene-stroom-etten-leur

Een energieneutrale woning in Etten-Leur rond oktober 2023

Aan de hand van deze webpagina vergelijk je alle details over groene stroom Etten-Leur. Alleen, waarom nog betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een nihile of geen energielasten markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Etten-Leur wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Jullie woning uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

De elektra consumptie minimaliseren is te realiseren door te letten op het A++ label en actief te letten op je verbruik. Bijvoorbeeld “bewust met de waterkoker omgaan” en rolluiken gebruiken. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In de winter neem je stroom af bij het energiebedrijf. Maar, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de oude en vertrouwde cv-ketel (van Intergas, Remeha, AWB, Atag of Nefit) niet meer toegestaan. De welbekende hr-ketel mag je dan alleen omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Installateurs spreken hier over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) haalt energie uit de lucht. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van jullie appartement en kraanwater. Het product kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Etten-Leur is duur. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig te plaatsen. Verder verminder jij schadelijke CO2 effecten en bespaar jij op de energierekening. De aanschafprijs varieert tussen €3900 tot +/- €6100. Met behulp van de actuele ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Noord-Scharwoude afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Unieke aanbieders als Pure Energie, Powerpeers, Van de Bron, Greenchoice, Qurrent, Eneco focussen hierop. Op basis van je postcode detecteer jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Etten-Leur aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gedaan. Twee acties zijn belangrijk: jullie huidige pakket annulerenen aansluitend een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vergt geen verdere actie van jou kant. De aanstaande aanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer uitnodigend. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Etten-Leur flink lager als je het afzet tegen de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat consumenten die daardoor voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Met behulp van onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van verschillende pakketten vergelijk je onderstaand de meest populaire energiecontracten. Belangrijk: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie checker bekijk je moeiteloos welke leveranciers duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Etten-Leur vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en aanbiedingen voor gas en stroom.