Loading...

Groene stroom Broekhuizen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt via milieubewuste, stabiele bronnen als bodemwarmte, biomassa, waterkracht, zon, wind. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Dit is beduidend schoner in vergelijking met grijze elektriciteit dat tot stand komt d.m.v. fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Door middel van de groene stroom vergelijker kan je gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Broekhuizen vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Spring dan direct naar de details aangaande energieneutraal wonen in Broekhuizen of bekijk de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Broekhuizen

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Broekhuizen vergelijken (december 2023)? Open dan onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Vervolgens check je de best matchende groene stroomleveranciers. Is groene energie kostbaarder i.v.m. reguliere stroom? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidies en aantrekkelijke welkomstbonussen is overstappen naar groene energie een goed idee. Direct groene stroom in Broekhuizen vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven verschillen per woonplaats in Drenthe).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Klik op de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel dat bij jou past. Selecteer direct het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: contract afsluiten bij Leon Zeewolde.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte, biomassa, zonne-energie veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Bovendien, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. petroleum, aardgas, steenkool, aardolie (grijze energie). De verbranding van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Lees nu verder over groene energie Rha vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Broekhuizen

Zonnestroom is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonnecellen, en kies voor boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene stroom checker de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals akkerbouw afval. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Meppel.

groene-stroom-broekhuizen

Een energieneutrale woning in Broekhuizen rond december 2023

Op deze webpagina vind je nuttige details over groene stroom Broekhuizen. De vraag is, waarom eigenlijk stroom afnemen, als je ook zelf kan produceren. Een woning met nauwelijks tot geen energienota bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Broekhuizen is een wens van vele. Zo’n huis verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Jullie woning redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

De stroomconsumptie beperken is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op je verbruik. Bijvoorbeeld “niet alle radiatoren open zetten” en het dak isoleren. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In koude periodes koop je stroom in bij het maatschappij. Daarentegen, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de oude en vertrouwde cv-ketel (van Vaillant, Nefit, AWB, Remeha of Atag) uitgesloten. De oude & vertrouwde mono cv-ketel mag je dan enkel inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Feitelijk is dit een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) onttrekt de energie uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat zet de koude lucht om in naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie transformeert dit naar praktische warmte voor de centrale verwarming van jullie huis en gebruikswater. Het apparaat heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Broekhuizen is kostbaar. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en eenvoudig toe te passen. Trouwens, ook verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op stroomkosten. De inkoopprijs ligt in de range tussen de €4200 tot €6900. Via de huidige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Lemiers afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle leveranciers. Juist leveranciers als Pure Energie, Qurrent, Powerpeers, Van de Bron, Greenchoice, Engie focussen hierop. Door te adres te gebruiken tref jij à la minute welke groene stroom aanbieders in Broekhuizen operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is een eitje. Het stappenplan is: je bestaande abonnement stopzetten en uiteraard een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om complexe acties. Je volgende aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer aanlokkelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Broekhuizen sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. We horen van veel woningeigenaren die om deze reden oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Geholpen door onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van huidige energiecontracten ontdek je bijgaand de meest populaire pakketten. Commentaar: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie checker vind je gemakkelijk welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Broekhuizen vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en contracten voor gas en stroom.