Loading...

Groene stroom Rha Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op via niet vervuilende, stabiele bronnen als waterkracht, bodemwarmte, biomassa, wind, zon. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2023. Dit is beduidend beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze stroom dat tot stand komt met fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie wordt alsmaar beter. Middels onze groene energie check kan jij binnen no-time alle groene energieleveranciers in Rha vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Bekijk direct onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Rha of doorzoek de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Rha

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Rha vergelijken (december 2023)? Gebruik onze energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Aansluitend detecteer je de best matchende groene aanbieders. Is groene stroom / energie kostbaarder dan stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Mede door subsidies vanuit de overheid en forse welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer interessant. Zonder moeite groene stroom in Rha vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven zijn weer anders per regio in Gelderland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar het kopje “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het contract dat bij jou past. Selecteer direct het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: overstappen naar Powerpeers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld waterkracht, bodemwarmte, windenergie, zonne-energie, biomassa zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Vergeet niet, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan kolen, aardolie, aardgas, steenkool (grijze elektriciteit). De verbranding van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een schonere wereld? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Lees nu verder over groene energie Geijsteren vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. De CO-2 uitstoot is minimaal. Interesse in windenergie? Ga voor een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Rha

Zonne-energie is het type energie die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van energie van de zon, en bestel zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door het branden / vergissen van organisch afval zoals groente-, fruit- en tuinafval. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Bronckhorst.

groene-stroom-rha

Een energieneutrale woning in Rha rond december 2023

Met behulp van deze pagina ontdek je praktische info over groene stroom Rha. Interessant, hoezo elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energielasten betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Rha wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie woning voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie minimaliseren.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

De stroomconsumptie verminderen doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Voorbeelden zijn “haal opladers uit het stopcontact” en een modulerende thermostaat gebruiken. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van jullie energie-aanbieder. Desondanks, wanneer je overhoud lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “gewone” hr-ketel (Remeha, Atag, Intergas, Nefit of AWB) niet meer toegestaan. De “oude” gasgestookte ketel kun je dan enkel vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Oftewel: een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) neemt warmte uit de lucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem transformeert dit naar praktische warmte voor de centrale verwarming van jouw huis en kraanwater. De installatie heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Rha is prijzig. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig te installeren. Verder beperk je de uitstoot van CO2 en bespaart men op de energiekosten. De kostprijs ligt tussen de €3200 tot +/- €6000. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Austerlitz afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Specifieke organisaties zoals Eneco, Powerpeers, Van de Bron, Greenchoice, Engie, Qurrent zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken achterhaal je probleemloos welke groene stroom aanbieders in Rha actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is niet ingewikkeld. De beste manier: je huidige abonnement ontbinden en uiteraard een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Je volgende leverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker verleidelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Rha fors lager in vergelijking met de introductieprijs. We zien meer en meer klanten op basis daarvan voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Door onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van enkele energiepakketten vind je bijgaand toonaangevende contracten. Kanttekening: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie check detecteer je moeiteloos welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Rha vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en contracten voor gas en elektra.