Loading...

Groene stroom Geijsteren Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, waterkracht, zon, aardwarmte, wind. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is aanmerkelijk duurzamer in vergelijking met grijze stroom dat wordt opgewekt met behulp van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. Door onze groene energie check kan jij spoedig alle groene energieleveranciers in Geijsteren vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Geijsteren of bekijk de recente duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Geijsteren

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Geijsteren vergelijken (november 2023)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Dan ontdek je de meest relevante groene maatschappijen. Is groene energie / stroom hoger geprijsd dan grijze elektriciteit? Helemaal niet! Door subsidies voor groene stroom en forse cash-back acties is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. Zonder problemen groene stroom in Geijsteren vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven zijn afhankelijk van woongebied in Limburg).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het voorstel dat bij jou past. Maak een keuze voor het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: overstappen Qurrent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijv. wind, bodem, water, aarde, zon zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Goed om te noemen, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan kolen, steenkool, aardgas, aardolie (grijze stroom). Het gebruik van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Lees nu verder over groene energie Ulvenhout vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Stap over naar een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Geijsteren

Onze zon is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van zonnekracht, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door vergissing en vergassing van organische dingen als hout en gft-afval. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Venray.

groene-stroom-geijsteren

Een energieneutrale woning in Geijsteren rond november 2023

Met deze pagina vergelijk je uitgebreide uitleg over groene stroom Geijsteren. Echter, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een lage of geen energierekening typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Geijsteren is onderwerp van gesprek. Zo’n huis verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik minimaal houden.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

De energieconsumptie minimaliseren bereik je door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Voorbeelden zijn “let op het energielabel” en geen bewegende screensaver gebruiken op je computer. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler plus een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is neem je stroom af bij jouw aanbieder. Intussen, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de traditionele cv-ketel (van Intergas, Nefit, Vaillant, Remeha of Atag) uitgesloten. De “gewone” CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en voor warm tapwater. We spreken dus over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) profiteert van energie uit de buitenlucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor de opwarming van jouw woning en douchewater. Deze setup heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Geijsteren kan duur uitvallen. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en zonder problemen toe te passen. Daarbij verklein je schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op de energierekening. De investering ligt in de range tussen de €3800 tot €6800. Geholpen door de actuele ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Onnen afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Juist organisaties als Van de Bron, Eneco, Engie, Powerpeers, Pure Energie, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen tref jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Geijsteren aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is kinderspel. Wat jij moet doen: jullie bestaande abonnement opzeggen en aansluitend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom vereist geen verdere woningaanpassingen. Jullie toekomstige leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg uitnodigend. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Geijsteren flink lager dan enkele jaren geleden. We horen van veel families die daarom voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. D.m.v. de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende energiepakketten tref je hieronder de meest populaire pakketten. Info: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Door de duurzame energie check bekijk je meteen welke pakketten “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Geijsteren vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en kortingsacties voor gas en stroom.