Loading...

Groene stroom Ulvenhout Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we middels niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als biomassa, zon, bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in oktober 2023. Het is een stuk schoner wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt gegenereerd via fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Dankzij de duurzame energie check kun je spoedig alle groene energieleveranciers in Ulvenhout vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Check daarvoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Ulvenhout en overweeg de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken nauwelijks duurder dan grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Ulvenhout

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Ulvenhout vergelijken (oktober 2023)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend ontdek je de meest relevante groene energiemaatschappijen. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. grijze elektra? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidies voor groene stroom en hoge cash-back acties is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. Probleemloos groene stroom in Ulvenhout vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven zijn afhankelijk van woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Ga voor het contract wat jullie geschikt vinden. Maak een keuze voor het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: energieleverancier Enexis.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld water, bio, wind, aarde, zon vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Bovendien, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. kolen, aardolie, steenkool, aardgas (vuile stroom). Het toepassen van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een beter milieu? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Kiel-Windeweer vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Stap over naar een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Ulvenhout

Zonnestroom is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonne energie, en kies voor zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de vergelijkingstool de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische dingen als afval van landbouw. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Breda.

groene-stroom-ulvenhout

Een energieneutrale woning in Ulvenhout rond oktober 2023

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl detecteer je nuttige toelichting op groene stroom Ulvenhout. Maar, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een nihile of geen energiekosten markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Ulvenhout is een wens van vele. Deze woningen bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Energieverbruik onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

De consumptie van elektriciteit minimaliseren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Bijvoorbeeld “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een zonneboiler plus een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij je energiebedrijf. Intussen, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, Remeha, Atag, AWB of Vaillant) uitgefaseerd. De huidige CV-ketel op gas mag je dan alleen vervangen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Installateurs spreken hier over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) neemt energie uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verandert dit naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw woning en gebruikswater. Het apparaat kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Ulvenhout kan veel geld kosten. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig te plaatsen. Tevens verminder jij de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op stroomkosten. De kostprijs ligt in de range tussen de €3500 en €7400. Geholpen door de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Driewegen afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle leveranciers. Vooral organisaties zoals Qurrent, Eneco, Van de Bron, Pure Energie, Engie, Powerpeers verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode lees jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Ulvenhout voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is kinderspel. Het stappenplan is: jullie actuele pakket beëindigen en uiteraard een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen aan de woning. Je toekomstige leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg goed. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Ulvenhout sterk verlaagd als je het afzet tegen enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer mensen op basis daarvan kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Middels onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van huidige pakketten vergelijk je onderstaand de meest populaire energiepakketten. Opmerking: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene energie check check je moeiteloos welke maatschappijen “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Ulvenhout vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en contracten voor stroom en gas.