Loading...

Groene stroom Kiel-Windeweer Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met behulp van milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, zon, waterkracht, aardwarmte, wind. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in mei 2024. Dit is beduidend duurzamer in vergelijking met grijze stroom dat wordt voortgebracht op basis van fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie wordt alsmaar beter. Met behulp van de groene stroom vergelijker kan je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Kiel-Windeweer vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Kiel-Windeweer en check de recente ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend geholpen door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Kiel-Windeweer

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Kiel-Windeweer vergelijken (mei 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daarna vind je de beste groene stroom maatschappijen. Is groene stroom hoger geprijsd dan grijze stroom? Dit valt reuze mee! Mede door subsidies voor duurzame energie en hoge cash-back acties is overstappen naar groene stroom een goed idee. Gemakkelijk groene stroom in Kiel-Windeweer vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra schommelen per woongebied in Groningen).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het abonnement dat bij jou past. Dat kan zijn het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Cogas aanbieding.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bio, bodem, zon, aarde, water vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Vergeet niet, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan petroleum, kolen, aardolie, steenkool (vuile elektriciteit). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Zwartemeer vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Ga voor een energiemaatschappij met groene windstroom. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Kiel-Windeweer

Energie van de zon is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van zonnekracht, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals akkerbouw afval. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Hoogezand-Sappemeer.

groene-stroom-kiel-windeweer

Een energieneutrale woning in Kiel-Windeweer rond mei 2024

Op basis van deze pagina bekijk je bruikbare info over groene stroom Kiel-Windeweer. De vraag is, waarom elektriciteit inkopen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een nihile of geen energielasten betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Kiel-Windeweer zien we steeds meer. Zo’n woning realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

Het verbruik van elektra stabiliseren bereik je door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op je verbruik. Dan kun je denken aan “zet elektrische apparaten helemaal uit” en gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw energieleverancier. Maar, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de gebruikelijke hr-ketel (Remeha, AWB, Intergas, Vaillant of Atag) verboden. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan slechts vervangen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). We spreken dus over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) nuttigt warmte uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie woning en douchewater. Deze setup werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Kiel-Windeweer is duur. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. Goedkoop, en gemakkelijk toe te passen. Trouwens, ook reduceer je de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op de energierekening. Het tarief schommelt tussen €4100 en €6100. Mede door de toepasbare ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Smakt afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle bedrijven. Unieke partijen als Qurrent, Van de Bron, Engie, Powerpeers, Eneco, Pure Energie bieden deze service. Op basis van je postcode check jij vlug welke groene stroom aanbieders in Kiel-Windeweer operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is kinderspel. Het stappenplan is: je lopende contract stopzetten en natuurlijk een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere woningaanpassingen. De aanstaande aanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weinteressant. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Kiel-Windeweer een stuk lager in verhouding tot een paar jaar terug. Er zijn steeds meer klanten die hierom voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Door gebruik te maken van onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van enkele energiecontracten vind je onderstaand veel gekozen stroompakketten. Aantekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker check je simpelweg welke contracten daadwerkelijk milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Kiel-Windeweer vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en elektriciteit.