Loading...

Groene stroom Zwartemeer Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd op basis van niet vervuilende, stabiele bronnen als bodemwarmte, zon, biomassa, wind, waterkracht. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is aanmerkelijk duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat tot stand komt middels fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Door middel van onze groene energie check kunnen jullie probleemloos alle groene energieleveranciers in Zwartemeer vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Check daarvoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Zwartemeer en check de recente duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Zwartemeer

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Zwartemeer vergelijken (mei 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap bekijk je alle groene leveranciers. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. grijze energie? Helemaal niet! Mede door subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie een goed idee. Direct groene stroom in Zwartemeer vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra schommelen per postcode in Drenthe).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Check de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het abonnement wat jullie geschikt vinden. Onder andere het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: gas van Allure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals aardwarmte, zonne-energie, waterkracht, biomassa, windenergie zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Bovendien, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan aardolie, aardgas, steenkool, petroleum (grijze elektra). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Zoek ook naar groene energie Nieuwendijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Selecteer een aanbieder met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Zwartemeer

Zonne-energie is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van zonnecellen, en neem zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de variant “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door het branden / vergissen van organisch afval zoals hout en gft-afval. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Emmen.

groene-stroom-zwartemeer

Een energieneutrale woning in Zwartemeer rond mei 2024

Via deze website detecteer je handige uitleg over groene stroom Zwartemeer. Maar, waarom nog elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woning met nauwelijks tot geen energienota noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Zwartemeer is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Je woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Gas en stroom gebruik verminderen.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

Het verbruik van energie reduceren is te realiseren door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op energie. Dan kun je denken aan “niet alle radiatoren open zetten” en zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij het energieleverancier. Echter, als de zon schijnt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de klassieke cv-ketel (van Remeha, Atag, Intergas, Nefit of Vaillant) uitgesloten. De “gewone” hr-ketel mag je dan enkel inruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Dit noemen we ook een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) benut de energie uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem transformeert dit naar bruikbare warmte voor het opwarmen van je woning en gebruikswater. Deze setup werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Zwartemeer is prijzig. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Voordelig, en probleemloos te plaatsen. Bovendien reduceer je het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op de energiekosten. De prijs schommelt tussen €3400 tot +/- €7900. Met behulp van de interessante ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Hemrik afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle bedrijven. Juist partijen als Engie, Van de Bron, Qurrent, Powerpeers, Eneco, Greenchoice bieden deze service. Via jullie adresgegevens detecteer je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Zwartemeer voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zeer eenvoudig. Wat je moet doen is: je huidige abonnement beëindigen en aansluitend een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen aan de woning. Jullie volgende energieaanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer verleidelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Zwartemeer aantrekkelijker in vergelijking met enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat klanten die daardoor switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Op basis van de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van verschillende pakketten vind je onderstaand veel gekozen energiepakketten. Opmerking: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie check bekijk je meteen welke maatschappijen “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Zwartemeer vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en aanbiedingen voor elektriciteit en gas.