Loading...

Groene stroom Nieuwendijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we op basis van reine, stabiele bronnen als zon, waterkracht, biomassa, bodemwarmte, wind. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in november 2022. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger dan grijze stroom dat wordt gegenereerd via fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Middels de duurzame energie checker kan je ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Nieuwendijk vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Bekijk hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Nieuwendijk of doorzoek de recente duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel mensen en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Nieuwendijk

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Nieuwendijk vergelijken (november 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder bekijk je alle beschikbare groene maatschappijen. Is groene stroom duurder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidies en interessante welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie zeer interessant. Simpel groene stroom in Nieuwendijk vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven zijn weer anders per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik het filter “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het aanbod wat je interessant vindt. Dat kan zijn een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: E.ON prijzen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. waterkracht, biomassa, zonne-energie, bodemwarmte, windenergie zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Vergeet niet, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan steenkool, kolen, aardolie, petroleum (grijze elektra). Het gebruik van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2022. Zoek ook naar groene energie De Blesse vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Ga voor een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Nieuwendijk

Zonnestroom is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van zonnecellen, en ga voor zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene energie checker de variant “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organische materialen als akkerbouw afval. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Werkendam.

groene-stroom-nieuwendijk

Een energieneutrale woning in Nieuwendijk rond november 2022

Via onze website vind je alle uitleg over groene stroom Nieuwendijk. Maar, waarom betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een beperkte of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Nieuwendijk zien we steeds meer. Zo’n huis kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Je huis uitrusten met een goede isolatie.
 • De energiebehoefte reduceren.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

De elektra consumptie minimaliseren doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met stroom. Dan kun je denken aan “een goede thermoskan gebruiken” en een ketel kopen die past bij de grote van je huis. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler plus een warmtepompsysteem. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij jouw aanbieder. Echter, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de oude en vertrouwde hr-ketel (Nefit, AWB, Remeha, Atag of Intergas) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel kun je dan enkel omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Het is dus een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) neemt energie uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem transformeert de buitenlucht naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem converteert dit naar bruikbare warmte voor het opwarmen van je appartement en water om te gebruiken. Deze setup werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Nieuwendijk vergt een hele investering. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en simpel te installeren. Daarnaast minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bespaar jij op energienota. De totaalprijs ligt zo tussen de €4100 tot €6100. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Westerlee afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle maatschappijen. Specifieke bedrijven zoals Powerpeers, Pure Energie, Eneco, Greenchoice, Qurrent, Engie focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert lees je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Nieuwendijk actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. De beste manier: het actuele pakket ontbinden en daaropvolgend een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Jullie toekomstige aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend verleidelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Nieuwendijk flink lager in verhouding tot jaren geleden. We horen van veel huizeneigenaren die om deze reden overstappen naar deze vorm van schone energie. Op basis van de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van enkele abonnementen bekijk je bijgaand de meest populaire energiepakketten. Update: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie check bekijk je moeiteloos welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Nieuwendijk vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en kortingsacties voor elektra en gas.