Loading...

Groene stroom De Blesse Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door gebruik te maken van schone, stabiele bronnen als bodemwarmte, wind, biomassa, waterkracht, aardwarmte. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is een stuk beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt gegenereerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Geholpen door de duurzame energie checker kan je gemakkelijk alle groene energieleveranciers in De Blesse vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Bekijk hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in De Blesse en check de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo goedkoop als grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in De Blesse

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in De Blesse vergelijken (september 2022)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend ontdek je de best matchende groene stroom aanbieders. Is groene energie / stroom duurder dan grijze elektra? Dit is niet het geval! Door subsidieregelingen en royale welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie een goed idee. Eenvoudig groene stroom in De Blesse vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van woonplaats in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het contract met de beste voorwaarden. Dat kan zijn een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: ervaringen Energiedirect.nl.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bodemwarmte, biomassa, waterkracht, zonne-energie, aardwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. En wat je niet mag vergeten, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. aardolie, petroleum, kolen, aardgas (vuile elektriciteit). De verbranding van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een groene leefomgeving? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Vind alles uit over groene energie s-Heerenbroek vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Kies voor een aanbieder met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie De Blesse

Zonne-energie is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonnekracht, en neem zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene stroom checker de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door het verbranden van organische stoffen als rioolslib. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Weststellingwerf.

groene-stroom-de-blesse

Een energieneutrale woning in De Blesse rond september 2022

Via Groenestroomaanbieding.nl bekijk je nuttige details over groene stroom De Blesse. Alleen, waarom eigenlijk stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een huis met een beperkte of geen energielasten kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in De Blesse is een wens van vele. Zo’n woning implementeer je via het volgende model:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik minimaal houden.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

De stroomconsumptie beperken is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. O.a. “een goede thermoskan gebruiken” en let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van een maatschappij. Desondanks, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de gebruikelijke mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, Remeha, Atag, Vaillant of Intergas) uitgesloten. De huidige verwarmingsketel mag je dan uitsluitend inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. Een typisch voorbeeld van een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) benut de energie uit plaatselijke lucht. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem transformeert de koude lucht naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor de verwarming van je huis en douchewater. De warmtepomp heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in De Blesse is prijzig. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en probleemloos te plaatsen. Overigens minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De prijs varieert tussen €2700 – €7800. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Lutjegast afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Specifieke bedrijven zoals Engie, Powerpeers, Pure Energie, Van de Bron, Qurrent, Eneco bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert zie jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in De Blesse actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is een eitje. Wat je moet doen is: het actuele pakket beëindigen en vervolgens een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen aan de woning. Je toekomstige aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weaanlokkelijk. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie De Blesse een stuk lager in verhouding tot jaren geleden. Er zijn veel consumenten die kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Door onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van enkele pakketten vergelijk je hierna veel gekozen energiecontracten. Aantekening: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene energie check check je moeiteloos welke aanbieders duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen De Blesse vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en deals voor elektriciteit en gas.