Loading...

Groene stroom s-Heerenbroek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door gebruik te maken van reine, duurzame bronnen zoals aardwarmte, wind, zon, biomassa, waterkracht. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2023. Dit is beduidend schoner vergeleken met grijze stroom dat wordt gefabriceerd door middel van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie groeit snel. Op basis van onze groene energie check kan jij ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in s-Heerenbroek vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Scroll meteen naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in s-Heerenbroek of doorzoek de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in s-Heerenbroek

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in s-Heerenbroek vergelijken (december 2023)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder vergelijk je de relevante groene energiebedrijven. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. grijze stroom? Dit is niet het geval! Via subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Eenvoudig groene stroom in s-Heerenbroek vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven verschillen per regio in Overijssel).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het pakket dat je wensen dekt. Maak een keuze voor het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: prijzen vergelijken van Huismerk Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. waterkracht, zonne-energie, biomassa, windenergie, bodemwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Het mooiste is, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan steenkool, aardgas, aardolie, petroleum (vuile stroom). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Vind alles uit over groene energie Grootschermer vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Switch naar een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie s-Heerenbroek

Energie van de zon is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van zonnestroom, en investeer in boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in de vergelijkingstool de variant “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals hout en gft-afval. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Kampen.

groene-stroom-s-heerenbroek

Een energieneutrale woning in s-Heerenbroek rond december 2023

Op basis van deze pagina lees je praktische uitleg over groene stroom s-Heerenbroek. Interessant, waarom nog stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een appartement met een bescheiden of geen energierekening bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in s-Heerenbroek wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen kan jij bereiken via het volgende model:

 • Je woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Het afnemen van energie verminderen.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

Het energieverbruik laag houden bereik je door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van energie. Dan kun je denken aan “alleen wassen met volle wasmachine” en een hr-ketel gebruiken. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij een energie-aanbieder. Evengoed, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de klassieke verwarmingsketel (als Remeha, AWB, Intergas, Atag of Vaillant) verboden. De “oude” verwarmingsketel mag je dan enkel inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Installateurs spreken hier over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) onttrekt de warmte uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie vormt dit om naar naar praktische warmte voor de vloerverwarming van jouw appartement en kraanwater. Het systeem kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in s-Heerenbroek kan duur uitvallen. Maar, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Niet al te duur, en probleemloos toe te passen. Tevens verlagen jullie het negatieve CO2 effect en bespaar jij op stroomkosten. De aanschafprijs varieert tussen de €3600 tot +/- €6900. Mede door de ruime ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Benneveld afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Unieke aanbieders zoals Van de Bron, Powerpeers, Eneco, Greenchoice, Engie, Pure Energie maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen zie jij direct welke groene stroom aanbieders in s-Heerenbroek actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is een eitje. Wat je moet doen is: het huidige abonnement ontbinden en natuurlijk een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen behoeft geen complexe acties. Je toekomstige energieaanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg goed. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie s-Heerenbroek flink lager in vergelijking met jaren geleden. We zien meer en meer mensen die om deze reden neigen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van diverse abonnementen vergelijk je onderstaand toonaangevende stroomcontracten. Aantekening: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Geholpen door de groene stroom vergelijker bekijk je eenvoudig welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen s-Heerenbroek vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en welkomstacties voor gas en stroom.