Loading...

Groene stroom Benneveld Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand d.m.v. niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, zon, wind, waterkracht, bodemwarmte. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen milieuvriendelijker dan grijze stroom dat wordt gegenereerd met fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Aan de hand van de groene stroom vergelijker kunnen jullie rap alle groene energieleveranciers in Benneveld vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Bekijk direct het stukje over energieneutraal wonen in Benneveld en snuffel tussen de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer gezinnen en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld nauwelijks duurder dan grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Benneveld

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Benneveld vergelijken (december 2022)? Open dan onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daaropvolgend check je alle groene maatschappijen. Is groene energie prijziger i.v.m. grijze elektra? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidieregelingen en royale welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie zeer interessant. Gelijk groene stroom in Benneveld vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven variëren per woonplaats in Drenthe).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Zoek het onderwerp “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonnepanelen.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Selecteer direct het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: welkomstpremie Qurrent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als biomassa, zonne-energie, waterkracht, bodemwarmte, windenergie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. En wat je niet mag vergeten, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. kolen, petroleum, aardolie, steenkool (grijze stroom). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Oude Wetering vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een energiemaatschappij met groene windstroom. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Benneveld

Zonnestroom is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonnestroom, en neem zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa komt tot stand door het verbranden van organische stoffen als hout en gft-afval. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Coevorden.

groene-stroom-benneveld

Een energieneutrale woning in Benneveld rond december 2022

Door middel van deze pagina check je belangrijke info over groene stroom Benneveld. Interessant, waarom nog een stroomcontract afsluiten, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een lage of geen energielasten classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Benneveld is een wens van vele. Zo’n huis bewerkstellig je aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het verbruik van energie verlagen is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Onder andere het huis verwarmen met kookwarmte” en de warme kraan niet onnodig laten lopen. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij een energieleverancier. Daarentegen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “oude” cv-ketel (van Atag, Nefit, Remeha, AWB of Intergas) niet meer toegestaan. De “oude” CV-ketel op gas kun je dan enkel inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). Technisch gezien een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) onttrekt de energie uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. Het systeem zet de koude lucht om in naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem transformeert dit naar praktische warmte voor het verwarmen van jullie woning en kraanwater. Het apparaat werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Benneveld is prijzig. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Goedkoop, en gemakkelijk toe te passen. Trouwens, ook verlagen jullie het negatieve CO2 effect en bespaart men op maandelijkse energielasten. De prijs varieert tussen de €2400 t/m €7000. Geholpen door de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Kinderdijk afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle aanbieders. Met name leveranciers als Engie, Eneco, Greenchoice, Pure Energie, Qurrent, Powerpeers faciliteren dit. Op basis van je postcode check jij à la minute welke groene stroom aanbieders in Benneveld operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel makkelijk. Twee acties zijn belangrijk: jouw lopende abonnement annulerenen uiteraard een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen aan de woning. De volgende aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer verleidelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Benneveld een stuk lager in verhouding tot jaren geleden. Er zijn steeds meer families die daardoor neigen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Middels onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van diverse energiepakketten vergelijk je in het overzicht hieronder enkele energiepakketten. Let op: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Door middel van onze groene energie check vergelijk je eenvoudig welke aanbieders “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Benneveld vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en kortingen voor elektriciteit en gas.