Loading...

Groene stroom Zwaagdijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op via reine, stabiele bronnen als aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, zon, biomassa. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in maart 2023. Dit is beduidend toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze stroom dat tot stand komt door middel van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker kun jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Zwaagdijk vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Spring dan direct naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Zwaagdijk en snuffel tussen de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Zwaagdijk

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Zwaagdijk vergelijken (maart 2023)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. In de volgende stap vind je de best matchende groene aanbieders. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Helemaal niet! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie helemaal niet zo gek. Gemakkelijk groene stroom in Zwaagdijk vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom schommelen per woongebied in Noord-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het voorstel met de beste voorwaarden. Maak een keuze voor het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: stroom van Enduris.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals waterkracht, bodemwarmte, windenergie, aardwarmte, biomassa vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Vergeet niet, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot petroleum, aardgas, kolen, aardolie (vuile stroom). De verbranding van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in maart 2023. Lees nu verder over groene energie Nieuwe Wetering vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 is minimaal. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een maatschappij met groene stroom van de wind. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Zwaagdijk

Energie van de zon is het type energie die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonnecellen, en neem zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in de vergelijkingstool de variant “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organische dingen als akkerbouw afval. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Medemblik.

groene-stroom-zwaagdijk

Een energieneutrale woning in Zwaagdijk rond maart 2023

Met behulp van deze pagina bekijk je alle uitleg over groene stroom Zwaagdijk. De vraag is, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woning met een beperkte of geen energiekosten beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Zwaagdijk wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Je huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

De energieconsumptie reduceren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Bijvoorbeeld “let op het energielabel” en de warme kraan niet onnodig laten lopen. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie energiebedrijf. Alleen, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “oude” cv-ketel (van Remeha, Atag, AWB, Nefit of Intergas) verboden. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan enkel omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. We spreken dus over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) profiteert van energie uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp converteert dit naar toepasbare warmte voor het opwarmen van jouw woning en kraanwater. Het product werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Zwaagdijk kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos te installeren. Bovendien beperk je de CO-2 uitstoot en bespaar jij op maandelijkse energielasten. De prijs ligt in de range tussen de €2400 tot €7700. Geholpen door de huidige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Helmond afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. In het bijzonder partijen zoals Greenchoice, Eneco, Pure Energie, Engie, Qurrent, Van de Bron faciliteren dit. Via jullie adresgegevens detecteer jij rap welke groene stroom aanbieders in Zwaagdijk operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zeer eenvoudig. Het stappenplan is: je actuele verbintenis opzeggen en daarna een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen benodigt geen verdere woningaanpassingen. Jouw toekomstige maatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg aanlokkelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Zwaagdijk een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn steeds meer woningeigenaren die oversluiten naar deze vorm van schone energie. Geholpen door de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van enkele abonnementen bekijk je hierna de meest populaire energiepakketten. Opmerking: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie check vind je nu welke maatschappijen “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Zwaagdijk vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor gas en elektriciteit.