Loading...

Groene stroom Nieuwe Wetering Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we aan de hand van niet vervuilende, stabiele bronnen als bodemwarmte, aardwarmte, wind, waterkracht, zon. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in september 2022. Vele malen schoner wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt opgewekt met fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Middels de duurzame energie check kunnen jullie vandaag nog alle groene energieleveranciers in Nieuwe Wetering vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Spring dan direct naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Nieuwe Wetering of bekijk de recente ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel mensen en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo goedkoop als grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Nieuwe Wetering

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Nieuwe Wetering vergelijken (september 2022)? Start met onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder vergelijk je de best matchende groene energiemaatschappijen. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. grijze stroom? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidies en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Nu groene stroom in Nieuwe Wetering vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik de optie “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het pakket dat bij jou past. Onder andere het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Allure Energie prijzen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere bio, wind, zon, water, aarde vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Bovendien, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. petroleum, aardgas, steenkool, aardolie (vuile energie). De verwerking van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een beter milieu? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Lees nu verder over groene energie Dalerveen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Switch naar een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Nieuwe Wetering

Zonne-energie is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar de mogelijkheden van onze zon, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in de groene stroom vergelijker de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals hout en gft-afval. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Kaag en Braassem.

groene-stroom-nieuwe-wetering

Een energieneutrale woning in Nieuwe Wetering rond september 2022

Door middel van deze pagina vind je belangrijke toelichting op groene stroom Nieuwe Wetering. Alleen, hoezo elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een huis met een nihile of geen energielasten noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Nieuwe Wetering is een wens van vele. Een woning als dat bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Gas en stroom gebruik minimaliseren.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

De consumptie van elektriciteit beperken doe je door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op stroom. Onder andere de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en zorg dat je koelkast goed sluit. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler plus een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij jouw energie-aanbieder. Intussen, als je te veel opwekt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “oude” mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, AWB, Intergas, Atag of Vaillant) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan alleen omwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Feitelijk is dit een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) haalt warmte uit de lucht. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem verandert dit naar toepasbare warmte voor de opwarming van jouw huis en het tapwater. Het systeem werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Nieuwe Wetering is prijzig. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite te installeren. Daarnaast verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op energielasten. Het tarief varieert tussen de €3000 – €6300. Via de geldige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Westerbroek afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle leveranciers. In het bijzonder organisaties zoals Qurrent, Eneco, Van de Bron, Greenchoice, Pure Energie, Engie zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken tref jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Nieuwe Wetering operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel makkelijk. Wat jij moet doen: het huidige abonnement opzeggen en natuurlijk een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Jullie nieuwe energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best schappelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Nieuwe Wetering flink lager dan de introductieprijs. We horen van veel klanten die overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door gebruik te maken van onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van verschillende energiepakketten tref je onderstaand de meest populaire pakketten. Voetnoot: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Dankzij de groene stroom vergelijker detecteer je moeiteloos welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Nieuwe Wetering vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en contracten voor gas en elektriciteit.