Loading...

Groene stroom Dalerveen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door middel van milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, waterkracht, zon, biomassa, wind. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel schoner wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gecreëerd middels fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie groeit snel. Dankzij onze groene energie check kan je probleemloos alle groene energieleveranciers in Dalerveen vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Bekijk direct onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Dalerveen en check de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer gezinnen en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal niet duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Dalerveen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Dalerveen vergelijken (december 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna ontdek je alle beschikbare groene stroom aanbieders. Is groene energie duurder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. Snel groene stroom in Dalerveen vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra variëren per woongebied in Drenthe).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik het filter “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het aanbod wat jullie geschikt vinden. Opties zijn het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: ervaringen Budget Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodemwarmte, biomassa, waterkracht, zonne-energie, windenergie zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Het mooiste is, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardgas, aardolie, petroleum, steenkool (grijze energie). Het gebruik van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een schonere lucht? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie s-Gravenpolder vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Dalerveen

Energie van de zon is een bron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en installeer zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de variant “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals afval van landbouw. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Coevorden.

groene-stroom-dalerveen

Een energieneutrale woning in Dalerveen rond december 2022

Met behulp van deze pagina detecteer je uitgebreide toelichting op groene stroom Dalerveen. De vraag is, waarom eigenlijk stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een huis met een lage of geen energierekening markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Dalerveen is een wens van vele. Zo’n woning realiseren jullie op de volgende manier:

 • Jouw huis zo goed mogelijk isoleren.
 • De energiebehoefte verminderen.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

De stroomconsumptie minimaliseren doe je door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Denk aan “apparaten uitschakelen” en de kachel `s nachts uit zetten. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is neem je stroom af bij een leverancier. Daarentegen, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “gewone” verwarmingsketel (als Nefit, Remeha, Intergas, Vaillant of AWB) uitgesloten. De huidige cv-ketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Oftewel: een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) neemt energie uit omgevingslucht. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van je appartement en gebruikswater. De installatie werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Dalerveen is duur. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Goedkoop, en eenvoudig te installeren. Verder verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op kosten van energie. De aanschafprijs ligt zo tussen de €4000 – €7200. Met behulp van de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Lottum afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Unieke leveranciers als Engie, Eneco, Van de Bron, Pure Energie, Powerpeers, Greenchoice maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken check je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Dalerveen actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is een eitje. Wat je moet doen is: jouw lopende levering ontbinden en aansluitend een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vergt geen aanpassingen aan de woning. Jullie nieuwe energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker interessant. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Dalerveen aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat klanten die mede hierdoor switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Dankzij onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van enkele energie-abonnementen vind je hierna vaak bestelde contracten. Opmerking: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Op basis van onze groene stroom checker achterhaal je ogenblikkelijk welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Dalerveen vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en kortingen voor elektra en gas.