Loading...

Groene stroom Lottum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand via niet vervuilende, onuitputbare bronnen als wind, bodemwarmte, waterkracht, biomassa, zon. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is significant schoner in vergelijking met grijze stroom dat wordt opgewekt d.m.v. fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Middels de duurzame energie check kan jij spoedig alle groene energieleveranciers in Lottum vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Bekijk direct onze toelichting op energieneutraal wonen in Lottum en check de populaire duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo goedkoop als grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Lottum

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Lottum vergelijken (september 2022)? Open dan onze energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens bekijk je alle beschikbare groene energiemaatschappijen. Is groene energie prijziger i.v.m. grijze energie? Dit valt reuze mee! Dankzij subsidies en interessante welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie een goed idee. Simpel groene stroom in Lottum vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven schommelen per regio in Limburg).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het aanbod wat je interessant vindt. Maak een keuze voor het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Leon Zeewolde gas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als zonne-energie, windenergie, biomassa, aardwarmte, bodemwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Daarnaast, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan steenkool, petroleum, aardolie, kolen (grijze stroom). Het verbranden van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Zoek ook naar groene energie Beltrum vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Selecteer een aanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Lottum

Zonnestroom is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van zonnestroom, en ga voor zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene energie checker de optie “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische materialen als rioolslib. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Horst aan de Maas.

groene-stroom-lottum

Een energieneutrale woning in Lottum rond september 2022

Door middel van Groenestroomaanbieding.nl vind je bruikbare toelichting op groene stroom Lottum. Maar, hoezo stroom afnemen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een lage of geen energiekosten duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Lottum is onderwerp van gesprek. Een huis als dit bereiken jullie op de volgende manier:

 • Jullie woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik onder controle krijgen.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

Het verbruik van energie stabiliseren bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van energie. O.a. “nemen van ledverlichting” en spouwmuren isoleren. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. In het najaar en winter neem je stroom af bij jullie aanbieder. Daarentegen, wanneer je overhoud lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “oude” hr-ketel (Vaillant, Remeha, AWB, Nefit of Atag) uitgesloten. De “gewone” cv-ketel kun je dan enkel inruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. In dit geval hebben we het over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) benut de energie uit de buitenlucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. Het systeem zet de koude lucht om in naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem verandert dit naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van je appartement en water om te gebruiken. Het apparaat werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Lottum kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig te plaatsen. Overigens verklein je schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op kosten van energie. De inkoopprijs varieert tussen de €3600 en €6600. Via de interessante ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Ulft afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Met name partijen zoals Powerpeers, Qurrent, Pure Energie, Van de Bron, Greenchoice, Engie maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen lees jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Lottum beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gedaan. Wat jij moet doen: jullie actuele pakket stopzetten en uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vergt geen complexe acties. De volgende energieaanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg goed. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Lottum een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. We zien meer en meer consumenten op basis daarvan overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van diverse energiepakketten vind je in het overzicht hieronder toonaangevende energiepakketten. Voetnoot: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door de groene stroom vergelijker vergelijk je nu welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Lottum vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor stroom en gas.