Loading...

Groene stroom Beltrum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door middel van milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, wind, biomassa, waterkracht, aardwarmte. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is een stuk duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt opgewekt middels fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. Op basis van de groene stroom vergelijker kan je vandaag nog alle groene energieleveranciers in Beltrum vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Raadpleeg hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Beltrum en snuffel tussen de actuele ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel mensen en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Beltrum

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Beltrum vergelijken (mei 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap vind je de meest populaire groene energie-aanbieders. Is groene energie / stroom duurder dan grijze stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies voor groene stroom en interessante welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Snel groene stroom in Beltrum vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven variëren per woonplaats in Gelderland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het abonnement dat je wensen dekt. Maak een keuze voor het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: welkomstpremie NLE.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als onder andere waterkracht, bodemwarmte, windenergie, biomassa, aardwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Het leukste is, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. aardolie, steenkool, kolen, petroleum (grijze elektra). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een groene leefomgeving? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Vind alles uit over groene energie Oud-Beijerland vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een leverancier met groene stroom van de wind. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Beltrum

Energie van de zon is het type energie die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en bestel boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa komt tot stand door het verbrandingsproces van organische materialen als akkerbouw afval. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Berkelland.

groene-stroom-beltrum

Een energieneutrale woning in Beltrum rond mei 2024

D.m.v. onze website vergelijk je uitgebreide details over groene stroom Beltrum. Echter, waarom stroom afnemen, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met nauwelijks tot geen energierekening beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Beltrum wordt steeds populairder. Een woning als dat implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie appartement voorzien van goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik minimaliseren.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van energie verminderen doe je door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met stroom. Dan kun je denken aan “gebruik alleen A++ producten” en je gaskachel goed onderhouden en ventileren. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij een energiebedrijf. Daarentegen, als het warm is kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de gebruikelijke hr-ketel (Atag, Nefit, Intergas, AWB of Vaillant) verbannen. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Oftewel: een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) benut de warmte uit de lucht. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem zet de koude lucht om in naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van je huis en gebruikswater. Deze setup kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Beltrum vergt een hele investering. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen te plaatsen. Tevens verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op energienota. De inkoopprijs varieert tussen €3600 tot €7800. Geholpen door de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Kerkwijk afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle maatschappijen. Specifieke leveranciers zoals Van de Bron, Qurrent, Greenchoice, Engie, Pure Energie, Eneco faciliteren dit. Op basis van je postcode lees jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Beltrum beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel makkelijk. Wat jij moet doen: jullie actuele abonnement beëindigen en aansluitend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Jouw nieuwe energieleverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg verleidelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Beltrum flink lager als je het afzet tegen enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer woningeigenaren die daarom kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Door middel van onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van enkele energiecontracten vergelijk je in het overzicht hieronder toonaangevende energiecontracten. Voetnoot: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Door de groene stroom vergelijker bekijk je binnen no-time welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Beltrum vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en welkomstacties voor stroom en gas.