Loading...

Groene stroom s-Gravenpolder Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, zon, aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant schoner vergeleken met grijze stroom dat tot stand komt aan de hand van fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie groeit snel. Op basis van onze groene energie check kun je rap alle groene energieleveranciers in s-Gravenpolder vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Zie ook de uitgebreide info over energieneutraal wonen in s-Gravenpolder of bekijk de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in s-Gravenpolder

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in s-Gravenpolder vergelijken (december 2022)? Gebruik onze energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder vind je de meest populaire groene aanbieders. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze elektra? Dit valt reuze mee! Middels subsidieregelingen en hoge welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. Binnen een paar minuten groene stroom in s-Gravenpolder vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven variëren per regio in Zeeland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Maak een keuze voor het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: prijzen vergelijken van Energiedirect.nl.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte, windenergie, zonne-energie vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Goed om te noemen, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. kolen, petroleum, steenkool, aardolie (vuile elektra). De verbranding van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een schonere wereld? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Grolloo vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Ga voor een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie s-Gravenpolder

Zonnestroom is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en neem zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene stroom checker de duurzame “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa komt tot stand door het branden / vergissen van organische dingen als hout en gft-afval. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Borsele.

groene-stroom-s-gravenpolder

Een energieneutrale woning in s-Gravenpolder rond december 2022

Op basis van deze website vergelijk je belangrijke toelichting op groene stroom s-Gravenpolder. Interessant, waarom elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan produceren. Een huis met nauwelijks tot geen energienota bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in s-Gravenpolder zien we steeds meer. Deze woningen bereiken jullie op de volgende manier:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

Het energieverbruik stabiliseren is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Voorbeelden zijn “haal opladers uit het stopcontact” en een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler of een warmtepomp. In koude periodes heb je wel stroom nodig van jullie aanbieder. Alleen, in de warmte maanden kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de ouderwetse mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, AWB, Nefit, Atag of Intergas) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan enkel vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Het is dus een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) nuttigt energie uit de lucht buiten. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem transformeert dit naar bruikbare warmte voor de vloerverwarming van je appartement en water om te gebruiken. Het apparaat werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in s-Gravenpolder vergt een hele investering. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite te installeren. Overigens beperk je de CO-2 uitstoot en besparen jullie op energielasten. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €2700 tot +/- €6000. Via de ruime ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Beltrum afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle maatschappijen. Vooral maatschappijen als Powerpeers, Van de Bron, Qurrent, Greenchoice, Engie, Pure Energie verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken ontdek jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in s-Gravenpolder aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is kinderspel. Twee acties zijn belangrijk: je bestaande pakket opzeggen en daarna een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen vergt geen verdere actie van jou kant. De volgende leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker interessant. Momenteel zijn prijzen van groene energie s-Gravenpolder aantrekkelijker in vergelijking met enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat mensen die daardoor overstappen naar deze vorm van schone energie. Dankzij de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van huidige pakketten vergelijk je hierna de meest populaire abonnementen. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie check vind je simpelweg welke abonnementen echt duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen s-Gravenpolder vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en welkomstacties voor gas en elektra.