Loading...

Groene stroom Grolloo Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op op basis van milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, wind, waterkracht, zon, bodemwarmte. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in november 2023. Dit is beduidend beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gegenereerd met behulp van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Geholpen door onze groene stroom checker kun jij binnen no-time alle groene energieleveranciers in Grolloo vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Spring dan direct naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Grolloo of doorzoek de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer mensen en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend geholpen door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo goedkoop als grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Grolloo

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Grolloo vergelijken (november 2023)? Start met onze energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daaropvolgend vind je de best matchende groene stroom maatschappijen. Is groene stroom prijziger i.v.m. normale stroom? Dit is niet het geval! Door subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Zonder moeite groene stroom in Grolloo vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven zijn weer anders per woonplaats in Drenthe).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Ga voor het aanbod dat je wensen dekt. Selecteer direct het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: actie Engie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. water, zon, aarde, wind, bio zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Vergeet niet, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan kolen, petroleum, aardolie, aardgas (vuile elektriciteit). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een beter milieu? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Vleuten vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een aanbieder met groene stroom van de wind. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Grolloo

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonnekracht, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische dingen als etensresten. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Aa en Hunze.

groene-stroom-grolloo

Een energieneutrale woning in Grolloo rond november 2023

Via onze website detecteer je alle informatie over groene stroom Grolloo. De vraag is, hoezo elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met nauwelijks tot geen energiekosten duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Grolloo wint aan interesse. Een woning als dat bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jouw woning voorzien van goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik verlagen.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

Het verbruik van elektra beperken is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op je verbruik. O.a. “kouder douchen” en doe je wasmachine zo vol mogelijk. De productie van energie kan met zonnepanelen, een zonne-boiler plus een warmtepomp. In de winter koop je stroom in bij een energieleverancier. Echter, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de traditionele mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Atag, AWB, Vaillant of Nefit) verbannen. De klassieke cv-ketel kun je dan enkel omruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Een typisch voorbeeld van een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) haalt warmte uit de omgevingslucht. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat zet de koude lucht om in naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp verwerkt dit naar toepasbare warmte voor de opwarming van je woning en douchewater. Het systeem heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Grolloo kan veel geld kosten. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite te plaatsen. Bovendien verminder jij de CO-2 uitstoot en bespaar jij op stroomkosten. De aanschafprijs ligt tussen de €2900 tot +/- €7300. Met behulp van de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Oud-Beijerland afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Vooral partijen als Pure Energie, Eneco, Powerpeers, Engie, Greenchoice, Qurrent faciliteren dit. Via jullie adresgegevens check jij vlug welke groene stroom aanbieders in Grolloo operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De beste manier: jullie huidige contract beëindigen en uiteraard een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen benodigt geen verdere woningaanpassingen. Je nieuwe energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer aanlokkelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Grolloo fors lager wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. We zien meer en meer mensen die mede hierdoor switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende energiecontracten vergelijk je bijgaand de meest populaire contracten. Opmerking: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check vind je binnen no-time welke abonnementen echt “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Grolloo vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.