Loading...

Groene stroom Vleuten Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd middels milieubewuste, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte, zon, biomassa. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is veel beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt geproduceerd met fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. D.m.v. onze groene stroom checker kan je direct alle groene energieleveranciers in Vleuten vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Bekijk hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Vleuten en check de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer huishoudens en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Vleuten

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Vleuten vergelijken (april 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien ontdek je de relevante groene stroom bedrijven. Is groene energie / stroom duurder dan grijze energie? Helemaal niet! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Gemakkelijk groene stroom in Vleuten vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra variëren per woonplaats in Utrecht).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Check het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Selecteer direct het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: energie-aanbieder Innova Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als water, wind, bio, bodem, zon zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. Goed om te noemen, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. kolen, petroleum, aardgas, aardolie (grijze elektra). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Zoek ook naar groene energie Laag Zuthem vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Switch naar een aanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Vleuten

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de filter “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door het branden / vergissen van organische stoffen als tuinbouwafval. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Utrecht.

groene-stroom-vleuten

Een energieneutrale woning in Vleuten rond april 2024

Op deze pagina lees je praktische details over groene stroom Vleuten. Echter, waarom nog stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een appartement met een nihile of geen energielasten typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Vleuten zien we steeds meer. Zo’n huis bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie woning zo goed mogelijk isoleren.
 • De energiebehoefte onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

Het gebruik van elektra verminderen bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met energie. Onder andere gebruik uitsluiten A+ apparaten” en de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler plus een warmtepompsysteem. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie energie-aanbieder. Intussen, als je te veel opwekt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de oude en vertrouwde CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, AWB, Intergas, Remeha of Vaillant) verboden. De huidige mono cv-ketel mag je dan slechts inwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Het is dus een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) benut de energie uit omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie verwerkt dit naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw huis en het tapwater. Deze setup werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Vleuten kan veel geld kosten. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. Goedkoop, en simpel te installeren. Tevens beperk je de CO-2 uitstoot en bespaart men op energielasten. De totaalprijs ligt zo tussen de €3000 t/m €6400. Mede door de huidige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Eijsden afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. In het bijzonder partijen als Eneco, Pure Energie, Greenchoice, Qurrent, Van de Bron, Powerpeers focussen hierop. Door te adres te gebruiken check jij snel welke groene stroom aanbieders in Vleuten voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De bedoeling is: je bestaande pakket annulerenen nadien een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vergt geen aanpassingen in de meterkast. Jouw nieuwe energieaanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Vleuten flink lager wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. Er zijn veel huizeneigenaren op basis daarvan voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van diverse energiecontracten bekijk je hierna veel gekozen stroom abonnementen. Voetnoot: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check ontdek je eenvoudig welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Vleuten vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en elektra.