Loading...

Groene stroom Laag Zuthem Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door gebruik te maken van milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals zon, biomassa, waterkracht, bodemwarmte, wind. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is significant toekomstbestendiger dan grijze stroom dat wordt opgewekt op basis van fossiele brandstoffen als aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie wordt steeds beter. Middels onze groene stroom checker kan je spoedig alle groene energieleveranciers in Laag Zuthem vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Laag Zuthem of doorzoek de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo goedkoop als grijze energie.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Laag Zuthem

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Laag Zuthem vergelijken (juli 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna vergelijk je de relevante groene leveranciers. Is groene stroom duurder dan normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en forse welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom helemaal niet zo gek. Eenvoudig groene stroom in Laag Zuthem vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven zijn weer anders per postcode in Overijssel).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonneparken.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod dat je wensen dekt. Opties zijn het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Oxxio welkomstkorting juli 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld waterkracht, zonne-energie, windenergie, bodemwarmte, aardwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. kolen, petroleum, aardolie, steenkool (vuile elektra). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Zoek ook naar groene energie Alteveer vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Switch naar een stroomaanbieder met groene windstroom. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Laag Zuthem

De zon is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in de vergelijkingstool de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische dingen als etensresten. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Raalte.

groene-stroom-laag-zuthem

Een energieneutrale woning in Laag Zuthem rond juli 2024

Met onze website lees je praktische info over groene stroom Laag Zuthem. Alleen, waarom zou ik betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een lage of geen energielasten bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Laag Zuthem zien we steeds meer. Deze woningen verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik onder controle krijgen.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

Het gebruik van elektra verlagen is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Dan kun je denken aan “gebruik niet de standby modus” en de kachel `s nachts uit zetten. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp. Als het buiten koud is koop je stroom in bij een energieleverancier. Intussen, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de welbekende verwarmingsketel (als Atag, Vaillant, Nefit, AWB of Remeha) uitgesloten. De huidige cv-ketel mag je dan alleen inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Installateurs spreken hier over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) haalt energie uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem transformeert dit naar praktische warmte voor het opwarmen van jouw appartement en douchewater. Deze setup kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Laag Zuthem is duur. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en probleemloos te plaatsen. Tevens verlagen jullie de CO-2 uitstoot en bespaar jij op energienota. De totaalprijs ligt in de range tussen de €2400 tot €7100. Dankzij de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Stompetoren afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle leveranciers. Juist organisaties zoals Pure Energie, Qurrent, Van de Bron, Engie, Greenchoice, Eneco faciliteren dit. Door je postcode in te vullen check jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Laag Zuthem voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De beste manier: jullie bestaande levering annulerenen aansluitend een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen vergt geen complexe acties. De toekomstige maatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weuitnodigend. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Laag Zuthem een stuk lager in verhouding tot de beginperiode. We zien meer en meer woningeigenaren die mede hierdoor oversluiten naar deze vorm van schone energie. Aan de hand van onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van enkele pakketten bekijk je onderstaand toonaangevende abonnementen. Belangrijk: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Met behulp van de groene stroom vergelijker ontdek je nu welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Laag Zuthem vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en deals voor stroom en gas.