Loading...

Groene stroom Alteveer Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door gebruik te maken van milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als biomassa, wind, zon, aardwarmte, bodemwarmte. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel duurzamer in vergelijking met grijze elektra dat wordt gefabriceerd op basis van fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. Middels de duurzame energie check kun jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Alteveer vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Spring dan direct naar onze informatie over energieneutraal wonen in Alteveer en check de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard amper duurder dan grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Alteveer

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Alteveer vergelijken (december 2022)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens ontdek je de meest relevante groene energiebedrijven. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze energie? Dit is niet het geval! Via subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom zeer interessant. Probleemloos groene stroom in Alteveer vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen zijn weer anders per woonplaats in Drenthe).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Onder andere het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: elektriciteit van Pure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. wind, water, aarde, zon, bio vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 is minimaal. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot steenkool, aardolie, petroleum, kolen (vuile stroom). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Vind alles uit over groene energie Norg vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een maatschappij met groene windstroom. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Alteveer

Onze zon is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en installeer zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie checker de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door het verbranden van organische dingen als aardappelschillen. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente De Wolden.

groene-stroom-alteveer

Een energieneutrale woning in Alteveer rond december 2022

Met deze pagina detecteer je belangrijke informatie over groene stroom Alteveer. Echter, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met nauwelijks tot geen energielasten markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Alteveer is een wens van vele. Dit soort huizen realiseren jullie via het volgende model:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie reduceren.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van energie beperken bereik je door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Veel gehoord is “apparaten uitschakelen” en zorg dat je koelkast goed sluit. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij een maatschappij. Daartegenover, wanneer je overhoud kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “gewone” hr-ketel (Remeha, AWB, Nefit, Intergas of Vaillant) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde verwarmingsketel mag je dan alleen omruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). Een typisch voorbeeld van een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) profiteert van warmte uit plaatselijke lucht. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem verwerkt dit naar praktische warmte voor de verwarming van je woning en gebruikswater. Het product kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Alteveer is prijzig. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en zonder moeite te plaatsen. Trouwens, ook verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op energielasten. De prijs ligt tussen de €2500 – €7000. Geholpen door de geldige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Hoofddorp afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Unieke leveranciers als Pure Energie, Engie, Powerpeers, Qurrent, Eneco, Greenchoice verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert lees jij nu welke groene stroom aanbieders in Alteveer aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De bedoeling is: het actuele verbintenis opzeggen en uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Jouw aanstaande aanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best goed. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Alteveer aantrekkelijker in vergelijking met een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat huizeneigenaren die mede hierdoor kiezen voor deze vorm van schone energie. Op basis van onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van verschillende contracten ontdek je hieronder veel gekozen stroompakketten. Belangrijk: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie checker bekijk je eenvoudig welke aanbieders “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Alteveer vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en welkomstacties voor gas en elektriciteit.