Loading...

Groene stroom Norg Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door middel van milieuvriendelijke, stabiele bronnen als waterkracht, aardwarmte, zon, wind, biomassa. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is aanmerkelijk duurzamer als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie groeit snel. Op basis van onze groene energie check kan je zonder problemen alle groene energieleveranciers in Norg vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Spring dan direct naar de details aangaande energieneutraal wonen in Norg en overweeg de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze energie.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Norg

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Norg vergelijken (juni 2024)? Begin direct met de energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Vervolgens bekijk je alle beschikbare groene stroom aanbieders. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Middels subsidies vanuit de overheid en royale cash-back acties is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. Probleemloos groene stroom in Norg vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven verschillen per woonplaats in Drenthe).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Zoek de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het voorstel wat je interessant vindt. Ga voor het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Liander tarieven juni 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. windenergie, bodemwarmte, aardwarmte, zonne-energie, biomassa veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot aardolie, aardgas, petroleum, kolen (vuile energie). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Vind alles uit over groene energie Denekamp vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Selecteer een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Norg

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Profiteer zelf van zonnecellen, en installeer zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie wordt gemaakt door het branden / vergissen van organisch afval zoals tuinbouwafval. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Noordenveld.

groene-stroom-norg

Een energieneutrale woning in Norg rond juni 2024

D.m.v. onze website vind je belangrijke toelichting op groene stroom Norg. Alleen, hoezo betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een lage of geen energierekening heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Norg zien we steeds meer. Een woning als dat bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie minimaal houden.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

Het energieverbruik verminderen is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Veel gehoord is “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en de gevels isoleren. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp. Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw energie-aanbieder. Niettemin, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de ouderwetse CV-ketel op gas (van bijv. AWB, Atag, Nefit, Intergas of Remeha) uitgesloten. De “gewone” cv-ketel mag je dan alleen omwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Eigenlijk een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) onttrekt de energie uit de lucht buiten. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem zet dit om naar naar praktische warmte voor de vloerverwarming van jouw huis en douchewater. Het systeem werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Norg kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en simpel toe te passen. Overigens verklein je de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op energielasten. De totaalprijs ligt tussen de €2900 en €6300. Mede door de ruime ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Meddo afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. In het bijzonder maatschappijen zoals Powerpeers, Qurrent, Eneco, Engie, Greenchoice, Van de Bron maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert zie jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Norg voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gedaan. Het stappenplan is: jullie huidige levering annulerenen daarna een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen vergt geen aanpassingen in de meterkast. Je aanstaande energieleverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden wegoed. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Norg aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. Er zijn veel woningeigenaren die daardoor overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van verschillende contracten tref je bijgaand de meest populaire stroompakketten. Aantekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene stroom checker vergelijk je simpelweg welke aanbieders duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Norg vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor elektriciteit en gas.