Loading...

Groene stroom Denekamp Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door middel van niet vervuilende, duurzame bronnen zoals waterkracht, zon, biomassa, wind, aardwarmte. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is een stuk toekomstbestendiger vergeleken met grijze elektra dat wordt gecreëerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Met behulp van de duurzame energie checker kan je probleemloos alle groene energieleveranciers in Denekamp vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Zie ook het stappenplan voor energieneutraal wonen in Denekamp en snuffel tussen de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel mensen en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet duurder dan grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Denekamp

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Denekamp vergelijken (juli 2024)? Begin direct met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend check je de beste groene stroom bedrijven. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Helemaal niet! Mede door subsidieregelingen en hoge welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie zeer interessant. Direct groene stroom in Denekamp vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra variëren per woonplaats in Overijssel).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Selecteer direct het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: review Stedin.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zonne-energie, waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte, windenergie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Het mooiste is, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. kolen, aardgas, aardolie, steenkool (vuile elektra). De verwerking van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een groene leefomgeving? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Sexbierum vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Stap over naar een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Denekamp

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar de mogelijkheden van onze zon, en ga voor zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in de vergelijkingstool de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals etensresten. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Dinkelland.

groene-stroom-denekamp

Een energieneutrale woning in Denekamp rond juli 2024

Op deze webpagina check je handige toelichting op groene stroom Denekamp. Maar, waarom eigenlijk stroom afnemen, als je ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een beperkte of geen energielasten betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Denekamp zien we steeds meer. Zo’n huis bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie appartement voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie onder controle krijgen.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

Het verbruik van elektra beperken is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op energie. Denk aan “nemen van ledverlichting” en zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij het energiemaatschappij. Alleen, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de traditionele CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, AWB, Intergas, Remeha of Atag) verboden. De huidige hr-ketel mag je dan slechts inwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). Het is dus een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) benut de warmte uit de buitenlucht. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem zet de koude lucht om in naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp zet dit om naar naar bruikbare warmte voor de opwarming van je huis en het tapwater. De installatie heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Denekamp is kostbaar. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk te installeren. Bovendien verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en bespaart men op energienota. De inkoopprijs varieert tussen de €2400 en €6400. Geholpen door de huidige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Meijel afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Juist bedrijven zoals Greenchoice, Engie, Pure Energie, Eneco, Van de Bron, Qurrent focussen hierop. Via jullie adresgegevens tref jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Denekamp operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: jullie actuele levering opzeggen en uiteraard een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. De aanstaande energieaanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend schappelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Denekamp fors lager dan jaren geleden. Er zijn steeds meer mensen die daardoor overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Middels de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van huidige contracten vind je hierna toonaangevende abonnementen. Opmerking: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker vind je nu welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Denekamp vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en contracten voor stroom en gas.