Loading...

Groene stroom Meijel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd middels reine, onuitputbare bronnen als aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte, wind, zon. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2024. Dit is beduidend milieuvriendelijker in vergelijking met grijze energie dat wordt voortgebracht met behulp van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Middels de groene stroom vergelijker kunnen jullie snel alle groene energieleveranciers in Meijel vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Bekijk hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Meijel of doorzoek de recente duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel gezinnen en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Meijel

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Meijel vergelijken (juni 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Aansluitend bekijk je de best matchende groene energieleveranciers. Is groene energie prijziger i.v.m. normale stroom? Helemaal niet! Mede door subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Zonder moeite groene stroom in Meijel vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom variëren per postcode in Limburg).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik het onderwerp “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het pakket dat je wensen dekt. Ga voor het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Energiedirect.nl groene stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodem, aarde, wind, water, zon vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 is minimaal. Daarbij komt, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan kolen, petroleum, steenkool, aardolie (grijze elektra). De verwerking van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Boesingheliede vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Selecteer een energiemaatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Meijel

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van zonnestroom, en ga voor zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de optie “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door de verbranding / gassing van organische materialen als tuinbouwafval. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Peel en Maas.

groene-stroom-meijel

Een energieneutrale woning in Meijel rond juni 2024

Met onze website check je belangrijke informatie over groene stroom Meijel. Alleen, waarom een stroomcontract afsluiten, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met nauwelijks tot geen energienota markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Meijel is een wens van vele. Dit soort huizen verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Je woning redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik minimaal houden.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van elektra minimaliseren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met energie. Bijvoorbeeld “led-lampen gebruiken” en zoveel mogelijk dubbel glas. De productie van energie doe je met zonnecellen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van jouw energiemaatschappij. Alleen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de ouderwetse hr-ketel (Vaillant, AWB, Nefit, Remeha of Intergas) uitgesloten. De oude & vertrouwde mono cv-ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor warm tapwater. Feitelijk is dit een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) haalt warmte uit de buitenlucht. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. Het systeem zet de koude lucht om in naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie verwerkt dit naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw huis en het tapwater. Het product kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Meijel is duur. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en probleemloos toe te passen. Daarnaast minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bespaar jij op energienota. De prijs varieert tussen €4200 tot +/- €6100. Via de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Vlijmen afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. In het bijzonder partijen zoals Qurrent, Pure Energie, Eneco, Powerpeers, Greenchoice, Engie maken dit mogelijk. Op basis van je postcode spot jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Meijel beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is een eitje. Twee acties zijn belangrijk: jullie bestaande abonnement stopzetten en nadien een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. Jouw toekomstige energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Meijel aantrekkelijker in vergelijking met de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat families die om deze reden switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Met behulp van onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van huidige abonnementen vind je hierna vaak bestelde energiepakketten. Voetnoot: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie check vind je eenvoudig welke maatschappijen duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Meijel vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en aanbiedingen voor gas en stroom.