Loading...

Groene stroom Boesingheliede Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door middel van niet vervuilende, stabiele bronnen als waterkracht, wind, zon, aardwarmte, bodemwarmte. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat tot stand komt d.m.v. fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. Door middel van de duurzame energie check kun je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Boesingheliede vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Bekijk direct het stappenplan voor energieneutraal wonen in Boesingheliede en overweeg de recente ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet veel duurder dan grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Boesingheliede

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Boesingheliede vergelijken (december 2023)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Dan vind je de meest populaire groene stroom aanbieders. Is groene energie prijziger dan grijze elektriciteit? Dit valt reuze mee! Dankzij subsidies voor groene stroom en forse cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. Probleemloos groene stroom in Boesingheliede vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven zijn afhankelijk van woonplaats in Noord-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer de optie “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windmolens of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het aanbod dat je wensen dekt. Bijvoorbeeld het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: besparen bij Engie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zon, aarde, wind, bio, water vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Vergeet niet, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met aardolie, aardgas, steenkool, petroleum (grijze elektriciteit). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Poederoijen vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Ga voor een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Boesingheliede

Zonne-energie is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en ga voor zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie checker de filter “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische stoffen als tuinbouwafval. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Haarlemmermeer.

groene-stroom-boesingheliede

Een energieneutrale woning in Boesingheliede rond december 2023

Met behulp van deze webpagina detecteer je nuttige details over groene stroom Boesingheliede. Maar, hoezo betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een appartement met een nihile of geen energiekosten typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Boesingheliede wint aan interesse. Deze woningen implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik minimaal houden.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

Het gebruik van elektra verlagen bereik je door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Dan kun je denken aan “de verwarming omlaag doen” en zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van een aanbieder. Evenwel, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de ouderwetse verwarmingsketel (als Vaillant, Remeha, AWB, Atag of Intergas) uitgefaseerd. De “gewone” gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Het is dus een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) neemt energie uit de lucht. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp converteert dit naar bruikbare warmte voor het verwarmen van je huis en douchewater. De installatie werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Boesingheliede kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk te plaatsen. Daarnaast minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en bespaar jij op energienota. Het tarief ligt in de range tussen de €2800 tot +/- €6300. Via de interessante ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Lage Mierde afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Met name maatschappijen als Pure Energie, Greenchoice, Engie, Van de Bron, Eneco, Qurrent maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens zie je nu welke groene stroom aanbieders in Boesingheliede aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is erg gemakkelijk. De bedoeling is: jullie bestaande contract opzeggen en uiteraard een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen aan de woning. Je volgende energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer aanlokkelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Boesingheliede sterk verlaagd als je het afzet tegen een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren op basis daarvan overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Middels onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van beschikbare energiepakketten vergelijk je onderstaand vaak bestelde pakketten. Kanttekening: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene energie check check je binnen no-time welke abonnementen echt “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Boesingheliede vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en contracten voor elektra en gas.