Loading...

Groene stroom Lage Mierde Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd via niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals wind, aardwarmte, biomassa, zon, waterkracht. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is aanmerkelijk schoner in vergelijking met grijze elektra dat wordt gegenereerd via fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Middels onze groene energie check kun jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Lage Mierde vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Bekijk direct onze toelichting op energieneutraal wonen in Lage Mierde en snuffel tussen de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Lage Mierde

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Lage Mierde vergelijken (september 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. In de volgende stap detecteer je alle beschikbare groene stroomleveranciers. Is groene energie / stroom duurder dan reguliere stroom? Helemaal niet! Door subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom een goed idee. Direct groene stroom in Lage Mierde vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven verschillen per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Klik op het kopje “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonne-energie.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het voorstel met de beste voorwaarden. Kies meteen voor het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Qurrent welkomstkorting september 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere bio, water, aarde, zon, bodem vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. Daarbij komt, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot petroleum, kolen, steenkool, aardgas (vuile elektra). Het gebruik van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een beter milieu? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Ook interessant: groene energie Ameide vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Ga voor een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Lage Mierde

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene energie vergelijker de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische dingen als resten uit de tuin. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Reusel-De Mierden.

groene-stroom-lage-mierde

Een energieneutrale woning in Lage Mierde rond september 2022

Op deze pagina lees je nuttige toelichting op groene stroom Lage Mierde. Alleen, waarom stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een appartement met een bescheiden of geen energienota betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Lage Mierde is onderwerp van gesprek. Een woning als dat implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw woning voorzien van goede isolatie.
 • De energiebehoefte onder controle krijgen.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

Het verbruik van elektra verlagen bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op jouw apparaten. Voorbeelden zijn “alleen wassen met volle wasmachine” en gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp installatie. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het maatschappij. Intussen, als je te veel opwekt lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de gebruikelijke gasgestookte ketel (zoals Atag, Vaillant, Nefit, Remeha of AWB) verboden. De klassieke hr-ketel kun je dan enkel omwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). Eigenlijk een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) neemt warmte uit omgevingslucht. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem transformeert de koude lucht naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem verandert dit naar toepasbare warmte voor de verwarming van je appartement en kraanwater. De warmtepomp werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Lage Mierde kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en probleemloos toe te passen. Overigens minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op kosten van energie. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €4000 – €6700. Mede door de ruime ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Streefkerk afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle aanbieders. Specifieke partijen als Greenchoice, Qurrent, Pure Energie, Engie, Van de Bron, Eneco focussen hierop. Door je postcode in te vullen tref je spoedig welke groene stroom aanbieders in Lage Mierde voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat jij moet doen: jullie huidige contract beëindigen en uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om complexe acties. De volgende energiemaatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best aantrekkelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Lage Mierde flink lager in vergelijking met jaren geleden. We horen van veel families die hierom oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Middels de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van huidige contracten vind je onderstaand de meest populaire stroom abonnementen. Update: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker check je zonder problemen welke aanbieders duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Lage Mierde vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en stroom.