Loading...

Groene stroom Ameide Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand d.m.v. milieuvriendelijke, stabiele bronnen als aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte, wind, biomassa. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in juli 2024. Dit is beduidend schoner vergeleken met grijze energie dat wordt gegenereerd d.m.v. fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Aan de hand van de duurzame energie checker kun je meteen alle groene energieleveranciers in Ameide vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Ameide of doorzoek de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is meestal niet veel duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Ameide

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Ameide vergelijken (juli 2024)? Open dan onze energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap vind je de beste groene energiebedrijven. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. grijze stroom? Dit valt reuze mee! Middels subsidies voor duurzame energie en interessante cash-back acties is overstappen naar groene energie zeer interessant. Nu groene stroom in Ameide vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen verschillen per postcode in Zuid-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het contract met de beste voorwaarden. Kies meteen voor het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: elektriciteit van UnitedConsumers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als onder andere zon, water, bio, wind, bodem vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. Het leukste is, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. steenkool, petroleum, aardolie, aardgas (vuile stroom). De verwerking van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Lees nu verder over groene energie Nuis vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Switch naar een energieleverancier met groene windstroom. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Ameide

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Kies ook voor zonnestroom, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie checker de optie “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals groente-, fruit- en tuinafval. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Zederik.

groene-stroom-ameide

Een energieneutrale woning in Ameide rond juli 2024

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl check je bruikbare informatie over groene stroom Ameide. Alleen, waarom betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energielasten heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Ameide wint aan interesse. Een woning als dat implementeer je via het volgende model:

 • Jullie woning voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie verlagen.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

Het energieverbruik stabiliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Denk aan “een afwasteil gebruiken” en sloffen dragen in huis. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp. In het najaar en winter koop je stroom in bij het energie-aanbieder. Daartegenover, als de zon schijnt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de ouderwetse cv-ketel (van Remeha, AWB, Nefit, Vaillant of Intergas) niet meer toegestaan. De huidige CV-ketel op gas mag je dan slechts inruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Het is dus een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) haalt warmte uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor de vloerverwarming van je huis en het tapwater. Het systeem kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Ameide vergt een hele investering. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig te plaatsen. Overigens verminder jij de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op kosten van energie. De inkoopprijs ligt tussen de €4000 tot €7000. Via de geldige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Hoog-Keppel afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. In het bijzonder partijen zoals Engie, Powerpeers, Pure Energie, Greenchoice, Van de Bron, Eneco bieden deze service. Door te adres te gebruiken ontdek jij snel welke groene stroom aanbieders in Ameide operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat je moet doen is: je actuele levering stopzetten en hierna een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen behoeft geen complexe acties. Jouw volgende aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aantrekkelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Ameide fors lager in vergelijking met de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat consumenten die switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van verschillende abonnementen vergelijk je in het overzicht hieronder vaak bestelde stroomcontracten. Opmerking: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene energie check vind je zonder problemen welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Ameide vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en elektra.