Loading...

Groene stroom Hoog-Keppel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand middels niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als biomassa, zon, bodemwarmte, waterkracht, wind. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger vergeleken met grijze stroom dat wordt gefabriceerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Geholpen door de duurzame energie checker kunnen jullie simpelweg alle groene energieleveranciers in Hoog-Keppel vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Spring dan direct naar de details aangaande energieneutraal wonen in Hoog-Keppel of bekijk de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet duurder dan grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Hoog-Keppel

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Hoog-Keppel vergelijken (december 2022)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Dan vergelijk je de relevante groene stroom bedrijven. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. grijze energie? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidies en hoge welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom aantrekkelijker dan ooit. Zonder moeite groene stroom in Hoog-Keppel vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven variëren per woonplaats in Gelderland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Zoek het filter “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het pakket dat je wensen dekt. Ga voor het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Clean Energy 3 jaar contract december 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijv. biomassa, waterkracht, windenergie, bodemwarmte, zonne-energie veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan steenkool, aardolie, aardgas, petroleum (grijze elektriciteit). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Woold vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 is minimaal. Stap jij over op windenergie? Ga voor een maatschappij met groene stroom van de wind. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Hoog-Keppel

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van energie van de zon, en investeer in zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals groente-, fruit- en tuinafval. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Bronckhorst.

groene-stroom-hoog-keppel

Een energieneutrale woning in Hoog-Keppel rond december 2022

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl check je praktische toelichting op groene stroom Hoog-Keppel. Interessant, hoezo een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woning met nauwelijks tot geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Hoog-Keppel wordt steeds populairder. Deze woningen verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Je woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Het afnemen van energie reduceren.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

Het verbruik van elektra reduceren bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op stroom. Dan kun je denken aan “apparaten uitschakelen” en elektrische apparaten niet op stand-by laten staan. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij jouw energieleverancier. Daarentegen, als je te veel opwekt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de oude en vertrouwde mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, AWB, Nefit, Vaillant of Atag) verboden. De oude & vertrouwde CV-ketel op gas mag je dan slechts inwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Een typisch voorbeeld van een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) haalt energie uit plaatselijke lucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat transformeert de koude lucht naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van je huis en het tapwater. De installatie kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Hoog-Keppel kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Voordelig, en zonder moeite toe te passen. Tevens minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bezuinig je op maandelijkse energielasten. De prijs ligt in de range tussen de €3200 – €7200. Via de huidige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in s-Heerenbroek afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. In het bijzonder bedrijven als Eneco, Engie, Van de Bron, Qurrent, Greenchoice, Pure Energie maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert ontdek jij direct welke groene stroom aanbieders in Hoog-Keppel operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Het stappenplan is: het huidige levering ontbinden en daaropvolgend een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen behoeft geen verdere actie van jou kant. De toekomstige leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker aantrekkelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Hoog-Keppel aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. We zien meer en meer consumenten die voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Door middel van de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van huidige abonnementen vind je hieronder vaak bestelde energiecontracten. Opmerking: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Dankzij onze groene stroom checker zie je simpelweg welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Hoog-Keppel vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en kortingen voor elektriciteit en gas.