Loading...

Groene stroom Woold Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we middels milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als wind, aardwarmte, bodemwarmte, zon, waterkracht. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk schoner als je het afzet tegen grijze stroom dat tot stand komt met behulp van fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Middels onze groene energie check kan jij gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Woold vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Spring dan direct naar de details aangaande energieneutraal wonen in Woold en overweeg de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard niet duurder dan grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Woold

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Woold vergelijken (december 2022)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daaropvolgend check je de best matchende groene aanbieders. Is groene energie kostbaarder i.v.m. grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Zonder problemen groene stroom in Woold vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven variëren per postcode in Gelderland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het abonnement wat jullie geschikt vinden. Maak een keuze voor het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: contract DELTA.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. aardwarmte, bodemwarmte, windenergie, zonne-energie, biomassa zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. Het goede nieuws is, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met petroleum, steenkool, kolen, aardgas (vuile elektriciteit). Het verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Zoek ook naar groene energie Meliskerke vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Selecteer een maatschappij met groene windstroom. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Woold

Onze zon is het type energie die nooit opraakt. Profiteer zelf van zonnekracht, en kies voor boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in de vergelijkingstool de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in het verbranden van organische materialen als etensresten. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Winterswijk.

groene-stroom-woold

Een energieneutrale woning in Woold rond december 2022

D.m.v. deze website vergelijk je alle info over groene stroom Woold. Interessant, hoezo stroom afnemen, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een nihile of geen energielasten betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Woold wordt steeds populairder. Een woning als dat kan jij bereiken via het volgende model:

 • Jouw woning redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik minimaliseren.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

Het verbruik van elektra verlagen bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op stroom. Veel gehoord is “korter douchen” en bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een boiler of uiteraard een warmtepomp. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij het leverancier. Aan de andere kant, wanneer je overhoud lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “gewone” CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Atag, AWB, Nefit of Vaillant) uitgesloten. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. Technisch gezien een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) benut de energie uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp converteert dit naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van je appartement en water om te gebruiken. De warmtepomp werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Woold kan veel geld kosten. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te plaatsen. Overigens verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De prijs varieert tussen de €3700 en €6000. Mede door de toepasbare ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Grootschermer afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. In het bijzonder bedrijven als Greenchoice, Powerpeers, Pure Energie, Van de Bron, Qurrent, Engie verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert achterhaal je snel welke groene stroom aanbieders in Woold actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat jij moet doen: jullie huidige abonnement opzeggen en daaropvolgend een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen vereist geen verdere actie van jou kant. Jullie toekomstige maatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg goed. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Woold sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer huizeneigenaren die switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Op basis van onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare energiecontracten vergelijk je bijgaand de meest populaire stroompakketten. Info: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door de groene stroom vergelijker ontdek je direct welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Woold vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en welkomstacties voor stroom en gas.