Loading...

Groene stroom Nuis Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door gebruik te maken van schone, duurzame bronnen zoals biomassa, waterkracht, bodemwarmte, wind, zon. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is significant duurzamer als je het afzet tegen grijze energie dat wordt voortgebracht d.m.v. fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. D.m.v. de duurzame energie checker kan je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Nuis vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Bekijk hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Nuis en check de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal nauwelijks duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Nuis

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Nuis vergelijken (november 2023)? Open dan onze energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder bekijk je alle beschikbare groene stroom aanbieders. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Via subsidies en royale welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom zeer interessant. Direct groene stroom in Nuis vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra variëren per woonplaats in Groningen).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Ga naar het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Onder andere het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Enduris tarieven november 2023.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals water, bodem, aarde, wind, zon vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan steenkool, petroleum, aardgas, kolen (grijze energie). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een schonere lucht? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Lees nu verder over groene energie Deurze vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 is minimaal. Stap jij over op windenergie? Selecteer een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Nuis

De zon is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar energie van de zon, en kies voor zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de optie “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door het verbranden van organisch afval zoals akkerbouw afval. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Marum.

groene-stroom-nuis

Een energieneutrale woning in Nuis rond november 2023

D.m.v. deze website vergelijk je alle details over groene stroom Nuis. Maar, hoezo betalen voor stroom, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een nihile of geen energiekosten beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Nuis wint aan interesse. Een woning als dat verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw appartement voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

Het gebruik van elektra minimaliseren is mogelijk door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Onder andere let op het energielabel” en zet het klokje op elektrische apparaten uit. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp. In de winter koop je stroom in bij je energieleverancier. Evenwel, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “oude” gasgestookte ketel (zoals AWB, Atag, Nefit, Remeha of Vaillant) uitgesloten. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan slechts inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Technisch gezien een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) profiteert van warmte uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem transformeert dit naar bruikbare warmte voor de verwarming van je woning en water om te gebruiken. De installatie werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Nuis is duur. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. Niet al te duur, en probleemloos te installeren. Tevens verminder jij schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op maandelijkse energielasten. Het tarief ligt in de range tussen de €3100 tot +/- €6900. Mede door de huidige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Woold afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. In het bijzonder organisaties zoals Powerpeers, Pure Energie, Eneco, Engie, Van de Bron, Qurrent verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode detecteer je ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Nuis actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg simpel. Wat jij moet doen: je bestaande abonnement stopzetten en daarna een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen benodigt geen complexe acties. Jouw toekomstige maatschappij regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer interessant. Momenteel zijn prijzen van groene energie Nuis sterk verlaagd dan de beginperiode. Er zijn steeds meer gezinnen die switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Dankzij onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van huidige energiecontracten tref je bijgaand de meest populaire energiecontracten. Info: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie check detecteer je moeiteloos welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Nuis vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en contracten voor gas en stroom.