Loading...

Groene stroom Streefkerk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op op basis van niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als zon, aardwarmte, biomassa, wind, waterkracht. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in november 2022. Vele malen milieuvriendelijker dan grijze elektriciteit dat wordt gefabriceerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Door onze groene energie check kun jij probleemloos alle groene energieleveranciers in Streefkerk vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Streefkerk of bekijk de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel gezinnen en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Streefkerk

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Streefkerk vergelijken (november 2022)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens vind je de beste groene energie-aanbieders. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. reguliere stroom? Helemaal niet! Dankzij subsidies voor groene stroom en hoge cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. Probleemloos groene stroom in Streefkerk vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik het kopje “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het contract wat jullie geschikt vinden. Ga voor het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: actie van RENDO Netwerken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijv. biomassa, bodemwarmte, zonne-energie, windenergie, waterkracht zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Goed om te noemen, alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan steenkool, aardgas, petroleum, aardolie (vuile stroom). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Hoog-Keppel vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 is minimaal. Stap jij over op windenergie? Kies voor een energieleverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Streefkerk

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van zonnekracht, en investeer in zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene energie checker de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organisch afval zoals resten uit de tuin. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Molenwaard.

groene-stroom-streefkerk

Een energieneutrale woning in Streefkerk rond november 2022

Door middel van deze webpagina vergelijk je praktische toelichting op groene stroom Streefkerk. Maar, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een verwaarloosbare of geen energierekening betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Streefkerk wordt steeds populairder. Zo’n woning realiseren jullie via het volgende model:

 • Je woning uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van elektra stabiliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met stroom. Voorbeelden zijn “let op het energielabel” en let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij je energiebedrijf. Aan de andere kant, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de traditionele hr-ketel (Vaillant, Remeha, Intergas, AWB of Nefit) verbannen. De klassieke mono cv-ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Eigenlijk een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) haalt warmte uit de buitenlucht. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor de vloerverwarming van jullie huis en kraanwater. Het product werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Streefkerk kan duur uitvallen. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Voordelig, en simpel te installeren. Daarnaast minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op de energiekosten. De totaalprijs ligt zo tussen de €3500 tot +/- €7700. Met behulp van de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in De Blesse afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle aanbieders. Vooral bedrijven zoals Van de Bron, Greenchoice, Qurrent, Pure Energie, Powerpeers, Engie maken dit mogelijk. Op basis van je postcode detecteer je gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Streefkerk aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat je moet doen is: je bestaande abonnement opzeggen en daarna een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen behoeft geen complexe acties. Jouw toekomstige energieaanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weschappelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Streefkerk fors lager wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. We horen van veel klanten die daardoor overstappen naar deze vorm van schone energie. Met behulp van de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van verschillende energiecontracten vind je onderstaand vaak bestelde energiecontracten. Info: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Met behulp van de groene stroom vergelijker vergelijk je snel welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Streefkerk vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en welkomstacties voor stroom en gas.