Loading...

Groene stroom Poederoijen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door middel van milieubewuste, onuitputbare bronnen als biomassa, zon, aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk schoner in vergelijking met grijze stroom dat wordt gefabriceerd d.m.v. fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Op basis van de groene stroom vergelijker kan jij onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Poederoijen vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Zie ook het stukje over energieneutraal wonen in Poederoijen en check de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Poederoijen

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Poederoijen vergelijken (december 2022)? Gebruik onze energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens vind je de best matchende groene stroom bedrijven. Is groene energie / stroom kostbaarder dan grijze stroom? Dit is niet het geval! Mede door subsidieregelingen en forse welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. Zonder moeite groene stroom in Poederoijen vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven zijn weer anders per woonplaats in Gelderland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het voorstel met de beste voorwaarden. Selecteer direct het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Innova Energie voor gas en stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als windenergie, bodemwarmte, zonne-energie, aardwarmte, biomassa zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Het leukste is, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met aardolie, kolen, aardgas, steenkool (vuile stroom). Het toepassen van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Finsterwolde vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een stroomaanbieder met groene stroom van de wind. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Poederoijen

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en kies voor zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie checker de filter “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organische natuur resten zoals tuinbouwafval. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Zaltbommel.

groene-stroom-poederoijen

Een energieneutrale woning in Poederoijen rond december 2022

Met deze pagina detecteer je nuttige info over groene stroom Poederoijen. Interessant, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een beperkte of geen energielasten heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Poederoijen wordt steeds populairder. Zo’n huis bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jullie huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname reduceren.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit beperken is te realiseren door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met stroom. Veel gehoord is “een afwasteil gebruiken” en plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler plus een warmtepomp (ketel). In de winter koop je stroom in bij het energiemaatschappij. Alleen, als de zon schijnt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de oude en vertrouwde gasgestookte ketel (zoals Intergas, AWB, Vaillant, Nefit of Atag) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde CV-ketel op gas mag je dan enkel omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Installateurs spreken hier over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) nuttigt warmte uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem transformeert de koude lucht naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat zet dit om naar naar bruikbare warmte voor het verwarmen van jouw woning en het tapwater. De installatie werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Poederoijen is prijzig. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen te plaatsen. Bovendien verlagen jullie de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op de energiekosten. De totaalprijs ligt zo tussen de €3900 t/m €7000. Met behulp van de ruime ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Ameide afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Specifieke aanbieders zoals Van de Bron, Qurrent, Eneco, Powerpeers, Greenchoice, Pure Energie bieden deze service. Op basis van je postcode detecteer jij à la minute welke groene stroom aanbieders in Poederoijen actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is kinderspel. Het stappenplan is: het huidige abonnement ontbinden en daaropvolgend een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen vergt geen verdere woningaanpassingen. Je toekomstige energiemaatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend goed. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Poederoijen aantrekkelijker als je het afzet tegen jaren geleden. Er zijn steeds meer gezinnen die mede hierdoor overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Geholpen door onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van verschillende contracten ontdek je onderstaand enkele stroompakketten. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene energie check achterhaal je simpelweg welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Poederoijen vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en contracten voor gas en elektra.