Loading...

Groene stroom Finsterwolde Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via niet vervuilende, stabiele bronnen als aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte, biomassa, zon. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen toekomstbestendiger in vergelijking met grijze stroom dat tot stand komt aan de hand van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie is enorm toegenomen. Met behulp van de duurzame energie check kunnen jullie moeiteloos alle groene energieleveranciers in Finsterwolde vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Check daarvoor onze informatie over energieneutraal wonen in Finsterwolde en check de actuele duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer consumenten en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom geholpen door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet veel duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Finsterwolde

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Finsterwolde vergelijken (december 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder vind je alle beschikbare groene energiemaatschappijen. Is groene energie / stroom hoger geprijsd dan grijze stroom? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidieregelingen en forse cash-back acties is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. À la minute groene stroom in Finsterwolde vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven schommelen per woongebied in Groningen).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik het filter “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonne-energie.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Opties zijn het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: opzeggen MAIN Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. zonne-energie, bodemwarmte, windenergie, waterkracht, biomassa vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Het leukste is, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met steenkool, aardolie, kolen, aardgas (grijze elektra). Het toepassen van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Tjalhuizum vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Ga voor een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Finsterwolde

Zonnestroom is een bron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene stroom checker de optie “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organisch afval zoals akkerbouw afval. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Oldambt.

groene-stroom-finsterwolde

Een energieneutrale woning in Finsterwolde rond december 2022

D.m.v. deze website vind je nuttige informatie over groene stroom Finsterwolde. Interessant, waarom nog betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een huis met een beperkte of geen energiekosten duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Finsterwolde is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen implementeer je via het volgende model:

 • Je woning redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

Het verbruik van elektra laag houden is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. Onder andere een efficiënte douchekop kopen” en een hr-ketel gebruiken. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het leverancier. Alleen, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de klassieke gasgestookte ketel (zoals Intergas, Atag, Nefit, Remeha of AWB) uitgesloten. De “oude” gasgestookte ketel kun je dan enkel omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). In dit geval hebben we het over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) benut de warmte uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem transformeert dit naar geschikte warmte voor de verwarming van jouw woning en gebruikswater. Het product heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Finsterwolde is prijzig. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Goedkoop, en simpel te plaatsen. Overigens beperk je het negatieve CO2 effect en besparen jullie op maandelijkse energielasten. De kostprijs ligt in de range tussen de €2400 en €6800. Mede door de huidige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Nuis afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Unieke leveranciers zoals Van de Bron, Eneco, Powerpeers, Engie, Qurrent, Pure Energie focussen hierop. Op basis van je postcode spot jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Finsterwolde aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat jij moet doen: jouw lopende contract ontbinden en daaropvolgend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Jouw toekomstige maatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aantrekkelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Finsterwolde flink lager wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. Er zijn veel klanten op basis daarvan oversluiten naar deze vorm van schone energie. Aan de hand van de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van enkele contracten vergelijk je onderstaand enkele energiepakketten. Voetnoot: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Op basis van onze groene stroom checker zie je vlug welke maatschappijen duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Finsterwolde vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor gas en elektra.