Loading...

Groene stroom Vlijmen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met milieubewuste, duurzame bronnen zoals biomassa, zon, wind, waterkracht, aardwarmte. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is veel milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt gefabriceerd aan de hand van fossiele brandstoffen als aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Op basis van de groene stroom vergelijker kun jij snel alle groene energieleveranciers in Vlijmen vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Bekijk direct onze toelichting op energieneutraal wonen in Vlijmen en check de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel families en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Vlijmen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Vlijmen vergelijken (juni 2024)? Begin direct met de energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna check je de best matchende groene energieleveranciers. Is groene stroom / energie kostbaarder dan stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom helemaal niet zo gek. Gelijk groene stroom in Vlijmen vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik het onderwerp “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windmolens of zonne-energie.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het abonnement dat bij jou past. Ga voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: energie-aanbieder NLE.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als biomassa, zonne-energie, waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. En wat je niet mag vergeten, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met kolen, steenkool, petroleum, aardolie (vuile elektra). Het verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een schonere lucht? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Ook interessant: groene energie Lage Mierde vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder luchtvervuiling effecten. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Kies voor een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Vlijmen

Onze zon is een bron die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van energie van de zon, en bestel zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene stroom checker de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals rioolslib. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Heusden.

groene-stroom-vlijmen

Een energieneutrale woning in Vlijmen rond juni 2024

Via deze webpagina check je praktische toelichting op groene stroom Vlijmen. Alleen, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een nihile of geen energielasten betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Vlijmen wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jullie huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname reduceren.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

De consumptie van elektriciteit verlagen bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Onder andere let op het energielabel” en een waterkoker gebruiken om warm water te koken. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een zonne-boiler of een warmtepomp. In koude periodes heb je wel stroom nodig van een energieleverancier. Niettemin, wanneer je overhoud lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “gewone” CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, AWB, Intergas, Vaillant of Remeha) verbannen. De klassieke cv-ketel mag je dan alleen vervangen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. Eigenlijk een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) benut de energie uit omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem verandert dit naar toepasbare warmte voor het opwarmen van jullie huis en douchewater. De installatie heeft een dubbele functie: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Vlijmen is kostbaar. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Voordelig, en eenvoudig te plaatsen. Tevens minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en bespaar jij op kosten van energie. Het tarief ligt zo tussen de €3300 – €6200. Dankzij de huidige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Ekehaar afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Met name leveranciers als Eneco, Engie, Greenchoice, Van de Bron, Powerpeers, Qurrent verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert zie jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Vlijmen aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gedaan. De bedoeling is: jullie actuele contract stopzetten en nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Jullie nieuwe leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg verleidelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Vlijmen aantrekkelijker als je het afzet tegen enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat families op basis daarvan neigen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Geholpen door onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van enkele energie-abonnementen vergelijk je in het overzicht hieronder veel gekozen pakketten. Voetnoot: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Door middel van onze groene stroom checker achterhaal je gemakkelijk welke abonnementen echt “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Vlijmen vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en elektra.