Loading...

Groene stroom Ekehaar Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt aan de hand van niet vervuilende, onuitputbare bronnen als biomassa, waterkracht, bodemwarmte, zon, aardwarmte. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Dit is beduidend beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze energie dat wordt gecreëerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Geholpen door de duurzame energie checker kunnen jullie snel alle groene energieleveranciers in Ekehaar vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Zie ook de details aangaande energieneutraal wonen in Ekehaar en snuffel tussen de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet veel duurder dan grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Ekehaar

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Ekehaar vergelijken (december 2023)? Start met onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder vergelijk je de meest populaire groene stroom maatschappijen. Is groene stroom / energie duurder dan normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Middels subsidies voor duurzame energie en forse welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. Simpel groene stroom in Ekehaar vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven verschillen per woonplaats in Drenthe).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windmolens of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het pakket dat je wensen dekt. Ga voor het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: gas licht Liander.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als water, wind, bodem, zon, bio zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Daarnaast, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met kolen, steenkool, aardolie, petroleum (vuile energie). De verbranding van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een schonere wereld? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Lees nu verder over groene energie Streefkerk vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 is minimaal. Overstappen naar windenergie? Selecteer een aanbieder met groene windstroom. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Ekehaar

Zonnestroom is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van zonnestroom, en neem zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de vergelijkingstool de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van alle duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals resten uit de tuin. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Aa en Hunze.

groene-stroom-ekehaar

Een energieneutrale woning in Ekehaar rond december 2023

Door middel van deze webpagina vind je nuttige toelichting op groene stroom Ekehaar. De vraag is, hoezo elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan produceren. Een appartement met een bescheiden of geen energiekosten kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Ekehaar wint aan interesse. Zo’n huis verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Jouw appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Het afnemen van energie verlagen.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

De stroomconsumptie minimaliseren bereik je door te letten op het A++ label en actief te letten op energie. Dan kun je denken aan “het gebruik van lichtdimmers” en rolluiken gebruiken. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een boiler plus een warmtepompsysteem. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie energieleverancier. Evengoed, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de welbekende gasgestookte ketel (zoals AWB, Vaillant, Atag, Remeha of Nefit) verboden. De huidige hr-ketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Een typisch voorbeeld van een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) neemt energie uit de buitenlucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp verandert dit naar toepasbare warmte voor het verwarmen van jouw huis en water om te gebruiken. Het apparaat heeft een dubbele functie: verwarming in de koude maanden, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Ekehaar kan veel geld kosten. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en probleemloos toe te passen. Tevens reduceer je de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op energienota. De inkoopprijs varieert tussen €3000 t/m €6700. Met behulp van de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Nieuwendijk afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle leveranciers. Juist leveranciers als Pure Energie, Powerpeers, Greenchoice, Engie, Qurrent, Eneco focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert tref je à la minute welke groene stroom aanbieders in Ekehaar voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg gemakkelijk. De beste manier: je lopende pakket opzeggen en daarna een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere actie van jou kant. Jullie toekomstige maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker uitnodigend. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Ekehaar aantrekkelijker in vergelijking met jaren geleden. Er zijn steeds meer families die om deze reden voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door gebruik te maken van de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van beschikbare contracten vergelijk je onderstaand toonaangevende energiecontracten. Voetnoot: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie checker check je probleemloos welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Ekehaar vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en kortingen voor elektra en gas.