Loading...

Groene stroom Sexbierum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, waterkracht, zon, aardwarmte, biomassa. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk milieuvriendelijker dan grijze elektriciteit dat wordt gecreëerd middels fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Geholpen door onze groene energie check kan je meteen alle groene energieleveranciers in Sexbierum vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Check daarvoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Sexbierum of doorzoek de populaire duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel gezinnen en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet veel duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Sexbierum

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Sexbierum vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Hierna ontdek je de meest populaire groene aanbieders. Is groene energie / stroom kostbaarder dan grijze stroom? Helemaal niet! Dankzij subsidieregelingen en hoge cash-back acties is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. Zonder moeite groene stroom in Sexbierum vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven variëren per regio in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik het onderwerp “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel met de beste voorwaarden. Bijvoorbeeld het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: energie van Coteq Netbeheer.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als aarde, water, bio, wind, bodem vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 is minimaal. Daarbij komt, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot kolen, steenkool, aardgas, petroleum (grijze elektriciteit). Het gebruik van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Hieronder vind je de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Heeg vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Ga voor een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Sexbierum

Zonnestroom is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van zonnestroom, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de filter “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organisch afval zoals mest en maïs. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Franekeradeel.

groene-stroom-sexbierum

Een energieneutrale woning in Sexbierum rond december 2022

Op deze pagina ontdek je uitgebreide info over groene stroom Sexbierum. Alleen, waarom zou ik elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woning met een nihile of geen energierekening betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Sexbierum is een wens van vele. Deze woningen bereiken jullie op de volgende manier:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Gas en stroom gebruik reduceren.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

Het gebruik van elektra minimaliseren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met je verbruik. Voorbeelden zijn “niet alle radiatoren open zetten” en een ketel kopen die past bij de grote van je huis. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp. In de winter neem je stroom af bij een energiebedrijf. Aan de andere kant, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de klassieke hr-ketel (Atag, Remeha, Vaillant, Nefit of AWB) niet meer toegestaan. De “oude” verwarmingsketel mag je dan alleen inwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Feitelijk is dit een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) benut de energie uit de lucht. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor het opwarmen van jullie woning en water om te gebruiken. Het apparaat heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Sexbierum vergt een hele investering. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen te installeren. Tevens minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en bespaar jij op de energierekening. De kostprijs ligt zo tussen de €3800 en €7900. Met behulp van de huidige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Boesingheliede afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. In het bijzonder partijen zoals Pure Energie, Van de Bron, Greenchoice, Powerpeers, Engie, Eneco focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert spot jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Sexbierum aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zeer eenvoudig. Het stappenplan is: jullie actuele contract opzeggen en aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen aan de woning. De toekomstige energieaanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden wegoed. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Sexbierum een stuk lager als je het afzet tegen een paar jaar terug. Er zijn veel huizeneigenaren op basis daarvan overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van huidige energiecontracten vind je bijgaand veel gekozen contracten. Opmerking: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Door de duurzame energie checker vergelijk je snel welke aanbieders duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Sexbierum vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en welkomstacties voor gas en elektriciteit.