Loading...

Groene stroom Heeg Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door gebruik te maken van milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als biomassa, wind, waterkracht, zon, bodemwarmte. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in september 2022. Dit is beduidend toekomstbestendiger vergeleken met grijze stroom dat wordt gefabriceerd door middel van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie wordt steeds beter. Geholpen door onze groene stroom checker kan jij nu alle groene energieleveranciers in Heeg vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Bekijk hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Heeg of doorzoek de huidige duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer gezinnen en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is een optie. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Heeg

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Heeg vergelijken (september 2022)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Nadien bekijk je de meest populaire groene stroom aanbieders. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. reguliere stroom? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidies en royale cash-back acties is overstappen naar groene energie zeer interessant. Eenvoudig groene stroom in Heeg vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra verschillen per woonplaats in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op de keuze “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod wat je interessant vindt. Opties zijn het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: DELTA contract september 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere wind, zon, aarde, bio, bodem vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 blijft beperkt. Het goede nieuws is, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. steenkool, aardolie, aardgas, petroleum (vuile elektriciteit). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Warns vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Ga voor een energieleverancier met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Heeg

Zonne-energie is een duurzame bron die nooit opraakt. Profiteer zelf van energie van de zon, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene stroom checker de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door de verbranding / gassing van organische materialen als rioolslib. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-heeg

Een energieneutrale woning in Heeg rond september 2022

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl detecteer je alle informatie over groene stroom Heeg. Echter, waarom nog stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een lage of geen energienota markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Heeg wint aan interesse. Een huis als dit verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Jullie appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • De energiebehoefte reduceren.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

De consumptie van elektriciteit reduceren bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van stroom. Bijvoorbeeld “het gebruik van lichtdimmers” en gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp. Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van het energiemaatschappij. Evengoed, als het warm is kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “oude” CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, AWB, Nefit, Intergas of Atag) verboden. De welbekende hr-ketel mag je dan alleen vervangen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). Een typisch voorbeeld van een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) benut de energie uit de buitenlucht. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van je appartement en het tapwater. Het product kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Heeg is prijzig. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Voordelig, en eenvoudig toe te passen. Overigens minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €2400 tot €6700. Geholpen door de interessante ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Poederoijen afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Specifieke aanbieders zoals Van de Bron, Engie, Greenchoice, Pure Energie, Powerpeers, Eneco focussen hierop. Op basis van je postcode detecteer jij meteen welke groene stroom aanbieders in Heeg voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg gemakkelijk. De bedoeling is: jullie actuele verbintenis annulerenen daarna een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen vereist geen complexe acties. De nieuwe maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg interessant. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Heeg sterk verlaagd als je het afzet tegen een paar jaar terug. Er zijn veel consumenten die mede hierdoor voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Aan de hand van onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van diverse abonnementen vind je bijgaand de meest populaire stroomcontracten. Info: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker achterhaal je vlug welke pakketten duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Heeg vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en welkomstacties voor elektriciteit en gas.