Loading...

Groene stroom Warns Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt d.m.v. niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals wind, aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte, zon. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is significant beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze energie dat wordt gecreëerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Aan de hand van de groene stroom vergelijker kan je spoedig alle groene energieleveranciers in Warns vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Bekijk direct het stappenplan voor energieneutraal wonen in Warns en snuffel tussen de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer consumenten en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Warns

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Warns vergelijken (juli 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daaropvolgend vergelijk je de meest relevante groene stroom maatschappijen. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. grijze stroom? Helemaal niet! Mede door subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. Direct groene stroom in Warns vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra variëren per postcode in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windmolens of zonneweides.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: maandelijkse kosten Eneco.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijv. waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte, zonne-energie, biomassa zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Bovendien, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. aardgas, steenkool, petroleum, aardolie (vuile energie). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Lienden vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Warns

Energie van de zon is een bron die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van zonnecellen, en neem boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene stroom checker de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals rioolslib. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-warns

Een energieneutrale woning in Warns rond juli 2024

Met deze pagina vind je praktische toelichting op groene stroom Warns. Maar, waarom elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een huis met een verwaarloosbare of geen energiekosten markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Warns wint aan interesse. Dit soort huizen realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Je huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie onder controle krijgen.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van energie beperken doe je door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met jouw apparaten. O.a. “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp. Als het buiten koud is koop je stroom in bij het energiemaatschappij. Daarentegen, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “gewone” hr-ketel (AWB, Remeha, Vaillant, Nefit of Atag) verboden. De “oude” cv-ketel mag je dan enkel omruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en heet tapwater (douche/bad). Technisch gezien een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) benut de warmte uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie verwerkt dit naar bruikbare warmte voor de vloerverwarming van jullie appartement en het tapwater. De installatie kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Warns vergt een hele investering. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos te installeren. Trouwens, ook beperk je de CO-2 uitstoot en besparen jullie op maandelijkse energielasten. De prijs varieert tussen de €3800 t/m €6900. Dankzij de actuele ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Finsterwolde afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle bedrijven. Juist maatschappijen zoals Greenchoice, Powerpeers, Qurrent, Van de Bron, Pure Energie, Engie faciliteren dit. Via jullie adresgegevens detecteer jij direct welke groene stroom aanbieders in Warns beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is een eitje. Twee acties zijn belangrijk: jouw lopende contract annulerenen aansluitend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom behoeft geen aanpassingen aan de woning. De volgende energieleverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weinteressant. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Warns fors lager als je het afzet tegen een paar jaar terug. We zien meer en meer families die mede hierdoor kiezen voor deze vorm van schone energie. Geholpen door onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van huidige energiecontracten bekijk je hierna veel gekozen stroompakketten. Aantekening: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker vergelijk je moeiteloos welke maatschappijen “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Warns vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en kortingen voor elektra en gas.