Loading...

Groene stroom Meddo Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met behulp van milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, zon, aardwarmte, biomassa, wind. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker dan grijze elektriciteit dat wordt gecreëerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie groeit snel. Middels onze groene energie check kun jij vlug alle groene energieleveranciers in Meddo vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Bekijk direct onze toelichting op energieneutraal wonen in Meddo en snuffel tussen de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom geholpen door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel amper duurder dan grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Meddo

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Meddo vergelijken (december 2023)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daarna detecteer je de beste groene stroom bedrijven. Is groene energie prijziger i.v.m. grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Dankzij subsidies vanuit de overheid en royale welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Simpel groene stroom in Meddo vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom schommelen per woonplaats in Gelderland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Klik op het kopje “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonne-energie.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het pakket wat jullie geschikt vinden. Opties zijn een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: contract Budget Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zon, water, wind, bio, aarde zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. Daarnaast, deze alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan petroleum, aardgas, aardolie, steenkool (vuile energie). Het gebruik van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Meijel vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Kies voor een aanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Meddo

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van zonnecellen, en investeer in boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene stroom checker de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door het verbranden van organische materialen als mest en maïs. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Winterswijk.

groene-stroom-meddo

Een energieneutrale woning in Meddo rond december 2023

Op basis van deze website lees je uitgebreide toelichting op groene stroom Meddo. Interessant, waarom nog stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een appartement met een bescheiden of geen energiekosten kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Meddo zien we steeds meer. Een huis als dit realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Je woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Het afnemen van energie onder controle krijgen.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

De consumptie van elektriciteit reduceren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Dan kun je denken aan “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en geen bewegende screensaver gebruiken op je computer. Zelfstandig energie-opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In koude periodes heb je wel stroom nodig van jouw energieleverancier. Aan de andere kant, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de klassieke verwarmingsketel (als Intergas, Atag, Nefit, Remeha of Vaillant) uitgesloten. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). In dit geval hebben we het over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) onttrekt de energie uit de lucht. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem transformeert de buitenlucht naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat verwerkt dit naar praktische warmte voor de vloerverwarming van je appartement en gebruikswater. Deze setup heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Meddo vergt een hele investering. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en zonder moeite te plaatsen. Bovendien beperk je het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op de energiekosten. De totaalprijs ligt in de range tussen de €2600 t/m €7700. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Groot-Ammers afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Juist organisaties als Eneco, Qurrent, Pure Energie, Van de Bron, Engie, Greenchoice maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen lees je ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Meddo voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Het stappenplan is: het actuele pakket opzeggen en uiteraard een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen benodigt geen complexe acties. De aanstaande energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden wegoed. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Meddo sterk verlaagd als je het afzet tegen enkele jaren geleden. Er zijn veel families die daarom switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Middels onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van huidige abonnementen tref je in het overzicht hieronder toonaangevende energiepakketten. Info: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door de duurzame energie checker vind je direct welke aanbieders “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Meddo vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en welkomstacties voor stroom en gas.