Loading...

Groene stroom Groot-Ammers Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door middel van schone, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, zon, biomassa. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is een stuk toekomstbestendiger dan grijze elektra dat wordt gecreëerd via fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Door middel van de groene stroom vergelijker kunnen jullie binnen no-time alle groene energieleveranciers in Groot-Ammers vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Check daarvoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Groot-Ammers en overweeg de huidige duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huizeneigenaren en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal niet duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Groot-Ammers

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Groot-Ammers vergelijken (mei 2024)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Vervolgens bekijk je alle groene energieleveranciers. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dit valt reuze mee! Door subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom zeer interessant. Vandaag nog groene stroom in Groot-Ammers vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen variëren per regio in Zuid-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Opties zijn het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: actie Greenchoice.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, biomassa, windenergie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 blijft beperkt. Het leukste is, deze alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met kolen, steenkool, petroleum, aardgas (grijze stroom). De verbranding van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Vlijmen vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Kies voor een energieleverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Groot-Ammers

Zonne-energie is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in de groene stroom vergelijker de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door het branden / vergissen van organische stoffen als akkerbouw afval. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Molenwaard.

groene-stroom-groot-ammers

Een energieneutrale woning in Groot-Ammers rond mei 2024

Op basis van deze webpagina vind je nuttige uitleg over groene stroom Groot-Ammers. Maar, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energielasten duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Groot-Ammers wint aan interesse. Deze woningen verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Je huis redelijk tot goed isoleren.
 • Elektra en gas afname onder controle krijgen.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra reduceren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met stroom. Denk aan “led-lampen gebruiken” en overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij een energiebedrijf. Alleen, als het warm is kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de ouderwetse hr-ketel (Remeha, Atag, Intergas, AWB of Nefit) niet meer toegestaan. De huidige gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Oftewel: een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) haalt warmte uit omgevingslucht. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat zet de koude lucht om in naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie zet dit om naar naar praktische warmte voor de vloerverwarming van je woning en gebruikswater. Het product werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Groot-Ammers is prijzig. Maar, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig te plaatsen. Tevens verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op maandelijkse energielasten. De investering schommelt tussen €3700 tot +/- €7000. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Oude Meer afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Met name partijen zoals Qurrent, Powerpeers, Pure Energie, Engie, Van de Bron, Greenchoice maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens ontdek jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Groot-Ammers operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel makkelijk. Twee acties zijn belangrijk: jouw lopende contract opzeggen en daarna een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om complexe acties. De toekomstige maatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weverleidelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Groot-Ammers een stuk lager in vergelijking met enkele jaren geleden. Er zijn veel woningeigenaren die mede hierdoor kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door middel van de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van diverse energie-abonnementen tref je onderstaand de meest populaire energiecontracten. Opmerking: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij onze groene energie check bekijk je vandaag nog welke abonnementen echt milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Groot-Ammers vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en kortingen voor stroom en gas.