Loading...

Groene stroom Oude Meer Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we d.m.v. reine, onuitputbare bronnen als aardwarmte, waterkracht, wind, zon, biomassa. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu in vergelijking met grijze energie dat wordt voortgebracht met fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Dankzij de groene stroom vergelijker kun jij simpelweg alle groene energieleveranciers in Oude Meer vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Zie ook de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Oude Meer of bekijk de populaire duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Oude Meer

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Oude Meer vergelijken (april 2024)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Vervolgens vergelijk je de best matchende groene leveranciers. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze energie? Helemaal niet! Middels subsidies voor groene stroom en hoge welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Simpel groene stroom in Oude Meer vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom schommelen per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Check het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonne-energie.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het voorstel met de beste voorwaarden. Selecteer direct het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Vandebron overstappen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zon, bodem, wind, bio, water vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 is minimaal. Vergeet niet, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardolie, steenkool, aardgas, petroleum (vuile elektriciteit). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Lees nu verder over groene energie Ekehaar vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Switch naar een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Oude Meer

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonnestroom, en ga voor zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie vergelijker de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa komt tot stand door het branden / vergissen van organische dingen als afval van landbouw. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Haarlemmermeer.

groene-stroom-oude-meer

Een energieneutrale woning in Oude Meer rond april 2024

Op basis van onze website detecteer je nuttige info over groene stroom Oude Meer. Alleen, waarom nog stroom afnemen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een verwaarloosbare of geen energierekening heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Oude Meer wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen implementeer je op de volgende manier:

 • Jouw woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie beperken bereik je door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op stroom. Bijvoorbeeld “bewust met de waterkoker omgaan” en het dak isoleren. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je leverancier. Echter, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de oude en vertrouwde cv-ketel (van Intergas, Atag, AWB, Nefit of Remeha) uitgesloten. De welbekende CV-ketel op gas mag je dan slechts inruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Het is dus een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) benut de warmte uit de lucht buiten. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie zet de koude lucht om in naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar praktische warmte voor het opwarmen van jullie woning en het tapwater. Het product kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Oude Meer is kostbaar. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk te installeren. Daarbij beperk je schadelijke CO2 effecten en bespaart men op de energierekening. De inkoopprijs varieert tussen de €3800 t/m €6300. Met behulp van de actuele ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Zwartemeer afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle leveranciers. Specifieke bedrijven als Pure Energie, Powerpeers, Qurrent, Greenchoice, Eneco, Van de Bron zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode tref jij rap welke groene stroom aanbieders in Oude Meer voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is een eitje. Wat je moet doen is: jullie huidige levering opzeggen en uiteraard een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom benodigt geen aanpassingen aan de woning. Je nieuwe maatschappij regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer goed. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Oude Meer een stuk lager dan de beginperiode. Er zijn veel klanten die mede hierdoor kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Met behulp van onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van diverse energiecontracten tref je onderstaand veel gekozen contracten. Belangrijk: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Met behulp van de groene stroom vergelijker bekijk je spoedig welke aanbieders “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Oude Meer vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en deals voor elektriciteit en gas.